Bake It Easy Online2024-02-12T08:51:05+00:00

Bake It Easy

Jouw zoete bakcursus!

Prachtig die cupcakes versierd met een romige toef botercrème of die taart strak afgesmeerd en kleurrijk versierd. Zo leuk om hier mee te variëren en steeds weer een nieuwe taart te kunnen creëren.

Jij bakt wel eens biscuit, maar altijd met een kant en klare mix voor biscuit. Net als voor het afsmeren: enchanted cream is jouw redding. Dan weet je in ieder geval dat het lukt. De keren dat je zelf botercrème maakte, knarsten de suikerkorrels tussen je tanden en had je het idee een klomp boter op de taart te smeren. Geloof me: het kan anders en zóveel lekkerder!

Wat denk je van brownies, een tulband, aardbeienkwartaart, karamelsaus, al die klassiekers vind je lekker, maar je weet niet hoe je ze vanaf de basis zelf kunt maken. Je neemt het je regelmatig voor en stelt het toch weer uit, want ja, die verjaardag is aankomend weekend en dan kun je niet met een misbaksel aankomen. Zo herkenbaar dat voor je uitschuiven, zeker gezien de drukte van alledag! Je hebt het nooit gemaakt en daarom maak je het in je hoofd te groot en dus te moeilijk.

Begint er al iets te borrelen bij je? Tegen welke hobbels loop jij aan in het bakken? Mag ik je helpen springen over die hobbels? Het is tijd geworden voor bakken vanaf de basis met pure ingrediënten! Als je de lekkernij zelf maakt, weet je wat je erin stopt en weet je dus wat je eet en kun je bewuste keuzes maken passend bij jou en je leefstijl.

Wil je al meer? Voel je waar je je bakvaardigheden en -kennis mag verbeteren? Welke recepten wil je al langer maken, maar stel je steeds uit om teleurstelling te vermijden? Ben je die eeuwige appeltaart en kersen MonChoutaart zat, hoe lekker ze ook zijn. Heb je zin om stap voor stap meegenomen te worden in een recept, om je aan te sluiten bij een community van gelijkgestemden thuisbakkers, om al je bakvragen aan mij te kunnen stellen en om live online met mij aan de bak te gaan?

Stap dan nu in mijn online programma BAKE IT EASY, waarin ik jou verliefd laat worden en blijven op bakken, zodat jij met trots de lekkerste baksels uit je oven tovert waarvan je geniet met de mensen om je heen.

Na dit programma voor de beginnende en gemiddelde thuisbakker, bak jij recepten vanaf de basis met pure ingrediënten. Begrijp je hoe een recept in elkaar zit, maak je een bakplanning zodat niet alles op het laatste moment hoeft en kun je gaan variëren met smaken om jouw stijl en signatuur aan een recept te geven.

Tijdens de maandelijkse live Q&A’s kun je al je vragen aan mij te stellen. Tijdens de live online workshops gaan we samen aan de bak. Iedereen kan bakken, jij dus ook! (als je maar doet wat ik zeg 😉)

Wat zit er in het online programma BAKE IT EASY?

 • Module cake, biscuit en tulband

 • Module vullingen: mousse, botercrème en meer

 • Module combineren van de recepten

 • Receptvideo’s van de basisrecepten

 • Extra recepten zoals blondies, kokosmakronen en meer

 • Tips & Tricks

 • Om de maand een live online workshop met replay:

  • 10/2 14.00-16.00 Stapeltaart
  • 2/4 19.00-21.00 Macarons
  • 1/6 14.00-16.00 Sloffen
 • Maandelijks een live online Q&A met replay

De investering is €157 en dan heb je toegang tot 21 juli 2024. Mijn recepten kloppen en zowel in de geschreven recepten als tijdens video’s en (online) workshops neem ik je stap voor stap mee naar het eindresultaat. Ruim 95% van de mensen behaalt dit eindresultaat!

Kijk maar eens naar alle reviews die ik krijg n.a.v. mijn (online) workshops en bakboeken. Geen misbaksels en stress meer in jouw keuken!

Je kunt iedere dag instappen en ontvangt meteen de inloggegevens. Dus na je aankoop, kun je meteen aan de bak en word je een onderdeel van de community waarin dagelijks baksels, vragen en tips gedeeld worden!

Tevreden klanten over de recepten en workshops van Anouk

‘Super bedankt voor de leuke online workshop afgelopen donderdag! Het was even uit mijn comfortzone, maar uiteindelijk heb ik de hele avond super ontspannen gebakken en kijk ik nu al uit naar de volgende! Je legde alles heel duidelijk uit, er was genoeg tijd om vragen te stellen en je hield steeds bij of iedereen het nog wel kon bijhouden. Het was ook nog eens erg gezellig. Voor herhaling vatbaar!’ 

Kim

‘Lieve Anouk, ik heb genoten vanmiddag. Wat een heerlijke baksels en wat ben jij een fijn mens om mee te bakken. Online was het heel goed te volgen en jouw manier, jouw stem, jouw tempo, jouw ideeën hebben me doen besluiten dat ik heel graag de volgende 5 workshops ga volgen.’

Miranda

Als jij besluit mee te doen, dan heb jij binnen no time:

 • Je bakvaardigheden naar een hoger niveau getild.
 • Een scala aan basisrecepten in je bezit waarmee je eindeloos kunt gaan variëren en experimenteren.
 • Geen kant en klare bakmixen meer nodig.
 • Een hoop nieuwe technieken uitgevoerd en heerlijke recepten gemaakt.

Je weet wat je moet doen in het bakken, waar de spannende momenten zitten, waar je op moet letten, hoe je een baksel ‘nog kunt redden’, als het mis dreigt te gaan. Jij bakt de mooiste en de lekkerste taarten!

Bij de online workshops doen we het met elkaar. Samen iets nieuws proberen en uit je comfortzone gaan, is zoveel fijner dan in je eentje. De receptvideo’s ondersteunen wat je leert in de online workshops.

FAQ’S

Kom ik tijdens de online workshops in beeld?2023-10-05T18:32:31+00:00

Ik vraag iedereen om zijn camera aan te zetten, want dat is wel zo gezellig, maar je bent altijd vrij om de camera uit te zetten als je niet in beeld wilt. Ik vraag je om jezelf op ‘mute’ te zetten, want al die keukengeluiden uit iedere keuken leiden erg af. Vragen mag je stellen in de chat, er is een moderator die ze aan mij doorspeelt. Mocht het nodig zijn om mondeling je vraag toe te lichten, dan nodig ik je zeker uit om je microfoon even aan te zetten.

Kan ik ook meedoen aan de bakcursus en de live online workshops als ik geen laptop heb?2023-10-05T18:31:30+00:00

Je kunt de bakcursus en de online workshops zeker volgen via je tablet of telefoon. Het scherm waarop je mij en mijn handelingen ziet is dan kleiner.

Heb ik allerlei ingewikkeld bakgerei nodig?2023-10-05T18:30:30+00:00

Ik probeer het steeds zo simpel mogelijk te houden en geef keuzes en verschillende opties. Twijfel je of iets van je bakgerei voldoet dan mag je me altijd via mail of in de online omgeving een vraag hierover stellen. Doe dit ruim voor de workshop zodat je nog op zoek kunt naar een alternatief mocht dit nodig zijn.

Hoe hoog ligt het tempo tijdens een online workshop?2023-10-05T18:29:24+00:00

Zeker niet zo hoog als tijdens het bakken in de tent van Heel Holland Bakt. Ik pas mijn tempo aan en check regelmatig of iedereen nog mee kan komen. Als je je camera aanzet, zie ik je in de keuken bezig en dat is voor mij een mooie check om te zien hoe ver iedereen is.

Moet ik meebakken tijdens een live online workshop?2023-10-05T18:28:23+00:00

Nee hoor. Er zijn genoeg mensen die live mee kijken en later bakken of die enkel de basis mee maken en het opbouwen en decoreren later doen. Ik geef veel tips over bewaren, voorbereiden, invriezen etc. Je hebt altijd de replay om terug te kijken.

Het internet staat vol met gratis recepten, waarom zou ik meedoen aan Bake It Easy?2023-10-05T18:27:22+00:00

Laat mij jouw ‘achterkant van het pak kant en klare mix’ of het ‘stappenplan’ van het recept zijn. Met enkel een recept ben je er niet, want wat is het verschil tussen een beslag ‘roeren’ en ‘vouwen’? Wat bedoelen ze met een homogeen beslag? ‘Bak het deeg gaar’ is makkelijker gezegd dan gedaan, want wanneer is iets gaar, hoe ziet het er dan uit? Door samen te gaan bakken, deel ik mijn kennis, maar ook mijn bakvaardigheden met jou, krijg je een beeld bij de woorden, heb je een vraagbaak aan wie je al je bakvragen mag stellen. Soms hebben de mensen in de community van Bake It Easy het antwoord al eerder gegeven dan ik, dus je staat er niet alleen voor als je meedoet met Bake It Easy.

Zitten er huiswerkopdrachten bij, m.a.w. hoeveel uur ben ik kwijt aan de online bakcursus?2024-01-10T08:38:06+00:00

Nee hoor geen huiswerk! Je kunt alle recepten maken in jouw tempo, zolang je toegang hebt tot de online bakcursus. 

Hoeveel uur bakken we samen als ik meedoe aan Bake It Easy?2024-01-22T19:00:14+00:00

We gaan om de maand samen live online bakken, ieder vanuit zijn eigen keuken: steeds 2 uur live bakplezier! Reken maar eens terug wat dit per uur of per workshop is. Je krijgt daarbij alle recepten stap voor stap uitgeschreven. Belangrijker nog is de ontwikkeling in het bakken die je gaat maken. De prachtige baksels die je gaat weten te bakken en vervolgens kunt presenteren aan de mensen om je heen. Daarnaast zijn de live online workshops maar één onderdeel van de online bakcursus Bake It Easy. Maandelijks is er een live Q&A en je hebt toegang tot vele recepten en receptvideo’s. Dus als je alles bij elkaar optelt en gaat terug rekenen wat het je kost per recept, per dag of per uur, dan is het een habbekrats!

Bake It Easy heeft live online bakworkshops. Ik twijfel of online bakken iets voor mij is, want ik heb zoiets nog nooit gedaan. Zal ik wel of niet meedoen?2024-01-10T08:41:02+00:00

Wat is het ergste dat kan gebeuren als je meedoet? Het mooiste dat kan gebeuren is dat je antwoord krijgt op deze vraag. Na die ene keer weet jij of live online bakken met mij en vele anderen iets voor jou is. Proberen is leren! Ruim op tijd voor de online workshop ontvang je de info met de boodschappenlijst en de voorbereidingen. Na afloop van de online workshop vind je de recepten en de replay in de online omgeving.

Moet ik veel bakervaring hebben om in de online bakcursus te kunnen stappen?2023-10-05T18:23:07+00:00

Voor Bake It Easy hoef je geen bakervaring te hebben, wel de motivatie om te willen leren! Mijn motto is dat iedereen kan bakken, als je maar de juiste spullen in huis haalt, een recept stap voor stap maakt en doet wat ik zeg 😉. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik jou stap voor stap mee kan nemen en je een lekker en mooi resultaat neer gaat zetten. Al zo’n 1300 mensen gingen je voor in mijn online workshops: man en vrouw, ervaren en onervaren bakkers, nationaal en internationaal. We hebben zelfs speciale ouder-kind workshops gedaan.

Ga naar de bovenkant