Feestdagenspecial2023-11-27T05:39:31+00:00

RECEPTENGIDS FEESTDAGENSPECIAL

Jouw kerstspektakelstuk komt moeiteloos op tafel deze kerst!

Heb jij het menu voor de feestdagen én je kerstdessert al gekozen? Sinterklaas is dadelijk voorbij hè en dan schitteren de mooiste gerechten en desserts weer op de covers van alle foodmagazines. Voor je het weet is het Kerstmis!

Wat ga jij bij de koffie serveren? Wat voor zoetigheid neem jij mee naar de familiebrunch? En misschien wel het allerbelangrijkste: welk dessert ga jij maken voor bij het kerstdiner?

Bij al het lekkers dat je ziet, denk je maar één ding: HOE krijg ik dat met kerst fatsoenlijk op tafel? Geen zin om weer het grootste deel van de feestdagen in de keuken te staan… maar natuurlijk wil je wél de show stelen met je zelfgemaakte baksels en desserts.

Je weet van jezelf dat je uiteindelijk wel iets kiest om te bakken, maar dan komt de onzekerheid om de hoek: lukt die baktechniek me wel, kan ik aan alle ingrediënten komen, dadelijk mislukt het op het laatste moment en ga zo maar door. Het zweet staat al op je rug en dan ben je nog niet eens begonnen.

Als je alleen al denkt aan vorig jaar, de uren die je in de keuken hebt gestaan en de chaos die achterbleef, dan heb je geen zin meer om überhaupt aan het toetje voor de komende kerst te beginnen. Het geeft meer stress dan plezier.

Je hebt het maken van nieuwe recepten al eerder alleen geprobeerd, het wordt alleen nooit zoals op het plaatje en er gaat altijd wel iets mis.

Vorig jaar koos je voor het recept op de cover van de Allerhande. Nou dat heb je geweten, je was niet de enige. Drie dagen lang at je hetzelfde dessert, want iedereen had zich laten inspireren door die cover. Lekker origineel. En bovendien: je halve kerst was je bezig met de keukenplanning en stond jij te koken en te bakken terwijl de rest lol had met elkaar. Maar wat kies jij dan dit jaar om het net even een beetje anders te doen dan de rest?

 

 

 

RECEPTENGIDS FEESTDAGENSPECIAL

Jouw kerstspektakelstuk komt moeiteloos op tafel deze kerst!

Heb jij het menu voor de feestdagen én je kerstdessert al gekozen? Sinterklaas is dadelijk voorbij hè en dan schitteren de mooiste gerechten en desserts weer op de covers van alle foodmagazines. Voor je het weet is het Kerstmis!

Wat ga jij bij de koffie serveren? Wat voor zoetigheid neem jij mee naar de familiebrunch? En misschien wel het allerbelangrijkste: welk dessert ga jij maken voor bij het kerstdiner?

Bij al het lekkers dat je ziet, denk je maar één ding: HOE krijg ik dat met kerst fatsoenlijk op tafel? Geen zin om weer het grootste deel van de feestdagen in de keuken te staan… maar natuurlijk wil je wél de show stelen met je zelfgemaakte baksels en desserts.

Je weet van jezelf dat je uiteindelijk wel iets kiest om te bakken, maar dan komt de onzekerheid om de hoek: lukt die baktechniek me wel, kan ik aan alle ingrediënten komen, dadelijk mislukt het op het laatste moment en ga zo maar door. Het zweet staat al op je rug en dan ben je nog niet eens begonnen.

Als je alleen al denkt aan vorig jaar, de uren die je in de keuken hebt gestaan en de chaos die achterbleef, dan heb je geen zin meer om überhaupt aan het toetje voor de komende kerst te beginnen. Het geeft meer stress dan plezier.

Je hebt het maken van nieuwe recepten al eerder alleen geprobeerd, het wordt alleen nooit zoals op het plaatje en er gaat altijd wel iets mis.

Vorig jaar koos je voor het recept op de cover van de Allerhande. Nou dat heb je geweten, je was niet de enige. Drie dagen lang at je hetzelfde dessert, want iedereen had zich laten inspireren door die cover. Lekker origineel. En bovendien: je halve kerst was je bezig met de keukenplanning en stond jij te koken en te bakken terwijl de rest lol had met elkaar. Maar wat kies jij dan dit jaar om het net even een beetje anders te doen dan de rest?

Ik heb de oplossing: mijn feestdagenspecial met 5 top recepten die je van tevoren klaarmaakt!

Het kerstdessert is bij deze dus geregeld: de Paris-Brest, gevuld met een heerlijke noten botercrème op basis van verse banketbakkersroom. Het wordt de klapper bij jou op tafel. Maak hem als kerstdessert of als gebakje bij de koffie. Je gaat de mensen om je heen verbazen en verwennen.

Naast dit top dessert vind je in de feestdagenspecial nog een heerlijke tulband en de allerlekkerste chocolademousse. Maak daar zeker de karamelsaus bij en voeg nog wat gebrande pecannoten toe. Iedereen aan tafel likt zijn vingers erbij af.

En het grote geheim? Dat is dat je gewoon mee kunt kletsen bij de koffie. Dat je lekker mee gaat wandelen – eindelijk ook voor jóu frisse lucht en beweging deze kerst! En dat je zelfs bij de supergezellige borrel voor het kerstdiner geen greintje stress voelt en niet in de keuken hoeft te staan.
Alles is voorbereid.
En dat geeft rust!

Jij hoeft niet meer last minute naar de supermarkt omdat je dessert is mislukt. Je hebt geen paniek omdat er ineens twee extra mensen aan tafel zitten. Mijn special bevat heerlijke recepten om de feestdagen rustig door te komen. Hoe dan?

Nou, ik ben een kei in plannen, dus natuurlijk gaan jij en ik met kerst niet meer in de keuken staan voor een geweldig dessert, dat maken we gewoon in de week ervoor, vriezen we in en klaar zijn we.

Mocht je nu mega nerveus worden van de recepten en denken dat het jou niet gaat lukken. Niet nodig die zenuwen! Iedereen kan bakken met mijn hulp, jij dus ook!

 

 

Er is meer, ik heb nog een heel tof cadeau voor jou

Om te zorgen dat jij die Paris-Brest ook echt gaat maken en het niet bij een voornemen blijft, krijg jij van mij gratis toegang tot de live online bakworkshop Paris-Brest op 20 december van 19.30-21.30 uur.

We maken die avond samen stap voor stap de Paris-Brest, een top dessert! Daarna vries je hem in en hoef je hem met de kerstdagen alleen nog maar te ontdooien en te decoreren. Dat is toch geweldig! Zo kun jij met de feestdagen in je mooiste kleding, met iedereen die je dierbaar is, relaxt aan tafel.

En jouw originele kerstdessert steelt de show!

Tijdens de workshop heb ik een speciale gast: sterrenchef Dennis Middeldorp, eigenaar van restaurant Sense, schuift aan. Bereid je voor op tips & tricks en wie weet komt zijn sommelier nog langs met een tip voor een goede dessertwijn. Kun je er niet live bij zijn, geen probleem, want de opname ontvang je achteraf.

Bestel nu mijn feestdagenspecial e-book met recepten speciaal voor kerst

De investering is €27.

Je ontvangt de volgende recepten stap voor stap beschreven:

  • Paris-Brest met noten botercrème

  • Banketbakkersroom

  • Tulband gemaakt met witte chocolade

  • Chocolade mousse met pure chocolade

  • Karamelsaus

  • Én je krijgt gratis toegang tot de live online workshop Paris-Brest op 20 december van 19.30-21.30 uur.

Alles al klaar voor deze kerst én geen last minute bezoekjes aan de supermarkt

Jouw kerst zit gebeiteld dit jaar. Geen gestress in de keuken omdat het dessert tóch nog niet is opgestijfd of dreigt te mislukken. Niet haastig naar de supermarkt voor een bak ijs om toch nog iets van dessert te kunnen serveren, of omdat je een ingrediënt niet in huis bleek te hebben.

Dit jaar ben jij de gastvrouw, en niet alleen maar de kokkin. 😉

Je hebt tijd om te gaan wandelen. Je borrelt mee (in je feestjurk, niet in je keukenschort) en je voelt je zelfverzekerd: het schitterende én originele slotstuk van je diner staat kant en klaar te wachten op alle bewondering die je straks gaat oogsten!

Jij hoeft de komende weken geen keuzes meer te maken, niet meer eindeloos te bladeren door de Allerhande of je bakboeken, want ik heb al gekozen voor je en ervoor gezorgd dat jij de lekkerste baksels op tafel gaat zetten deze kerstdagen. Zowel het lekkers bij de koffie als het dessert voor na het diner zijn bij deze geregeld.

En dan leer ik je ook nog eens tijdens de live online workshop hoe je die Paris-Brest maakt en vervolgens invriest, zodat jij met kerst geen dessert meer hoeft te maken.

Wat klanten zeggen over mijn recepten en online workshops

Anouk weet ook online iedereen erbij te betrekken waardoor je toch het ‘samen’ gevoel krijgt bij een online workshop.

Marieke

‘Anouk wat is je e-book mooi geworden! Prachtige foto’s. Mooi frisse lay-out en de geschreven tekst leest lekker luchtig en vlot. Thanks voor je harde werk en dat je deze recepten met ons wilt delen.’

Julia

Dank dat je bakken simpeler, leuker en soms ook gezonder maakt. Ben benieuwd naar deze recepten.

Maaike

Ik heb er nu al zin in om online weer met jou te bakken. Ik weet namelijk dat het dan lukt en dat ik iets heel moois en lekkers heb.

Audry

Zo onder de indruk van de receptengids, ik vergeet helemaal dank je wel te zeggen! Wat een mooi en verzorgd naslagwerk. Heel blij mee.

Ellen

FAQ’S

Het internet staat vol met gratis recepten, wat is de meerwaarde van het e-book?2023-11-14T08:01:24+00:00

Laat mij jouw ‘achterkant van het pak kant en klare mix’ of het ‘stappenplan’ van het recept zijn. Met enkel een recept ben je er niet, want wat is het verschil tussen een beslag ‘roeren’ en ‘vouwen’? Wat bedoelen ze met een homogeen beslag? ‘Bak het deeg gaar’ is makkelijker gezegd dan gedaan, want wanneer is iets gaar, hoe ziet het er dan uit? Mijn recepten kloppen en hebben een duidelijke stap voor stap beschrijving. 

Door tijdens de live online workshop samen te gaan bakken, deel ik mijn kennis, maar ook mijn bakvaardigheden met jou, krijg je een beeld bij de woorden, heb je een vraagbaak aan wie je al je bakvragen mag stellen. 

Hoe werkt zo’n live online bakworkshop?2023-11-14T08:02:45+00:00

Vanuit jouw en mijn keuken gaan we aan de slag. De voorbereiding krijg je van tevoren per mail toegestuurd zodat je precies weet wat je in huis moet halen, wat je afgewogen klaar moet hebben staan en wat je eventueel al als kleine voorbereiding gedaan moet hebben voordat de workshop start.

Tijdens de workshop neem je je laptop mee de keuken in en zie je mij op het beeldscherm. Stap voor stap bereiden we samen het recept. Tijdens de workshop kun je je aandacht volledig richten op het bakken en hoef je niet alle stappen mee te schrijven, want de recepten vind je terug in het e-book dat al in je bezit is. Binnen 24 uur na de workshop ontvang je de replay zodat je rustig nog eens terug kunt kijken hoe we de Paris-Brest gemaakt hebben.

Kan ik ook meedoen met de online workshop als ik geen laptop heb?2023-11-14T08:04:05+00:00

Je kunt de online workshop zeker volgen via je tablet of telefoon. Het scherm waarop je mij en mijn handelingen ziet is dan kleiner.

Kom ik tijdens de online workshop in beeld?2023-11-14T08:05:31+00:00

Ik vraag iedereen om zijn camera aan te zetten, want dat is wel zo gezellig, maar je bent altijd vrij om de camera uit te zetten als je niet in beeld wilt. Ik vraag je om jezelf op ‘mute’ te zetten, want al die keukengeluiden uit iedere keuken leiden erg af. Vragen mag je stellen in de chat, er is een moderator die ze aan mij doorspeelt. 

Is deze workshop geschikt voor iedereen, ongeacht zijn of haar bakniveau?2023-11-14T08:06:49+00:00

Mijn motto is dat iedereen kan bakken, als je maar de juiste spullen in huis haalt en een recept stap voor stap maakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik jou stap voor stap mee kan nemen en je een lekker en mooi resultaat neer gaat zetten. Al zo’n 1300 mensen gingen je voor: man en vrouw, ervaren en onervaren bakkers, nationaal en internationaal. We hebben zelfs speciale ouder-kind workshops gedaan.

Moet ik live meebakken of kan ik de lekkernijen ook later maken?2023-11-14T08:14:56+00:00

Niets moet en heel veel mag. Vind jij het fijn om eerst te kijken en de lekkernijen op een later moment te bakken dan kan dat prima. Wil jij live meebakken, zorg dan dat je alle voorbereidingen, die beschreven worden in de mail, gedaan hebt en dan help ik je stap voor stap door het recept. Binnen 24 uur (op werkdagen) ontvang je de replay, dus je kunt later op je gemak terugkijken.

Zitten de ingrediënten en de bakmaterialen bij de investering inbegrepen?2023-11-14T08:15:59+00:00

Nee, je krijgt vooraf een boodschappenlijst en een lijst met benodigd bakgerei. Voor die laatste som ik ook alternatieven op. Twijfel je of iets van je bakgerei voldoet dan mag je me altijd via mail een vraag hierover stellen. Doe dit ruim voor de workshop zodat je nog op zoek kunt naar een alternatief mocht dit nodig zijn.

Welke bakmaterialen heb ik nodig voor deze online workshop?2023-11-14T08:16:13+00:00
  • bakpapier
  • spuitmond rond 10 tot 12 mm
  • 2 spuitzakken minimaal 50 cm
  • invetkwastje
  • (staande tafel)mixer
  • spuitmond kartel 10 tot 16 mm
Kan ik deze online workshop volgen met een voedselallergie of -intolerantie?2023-11-14T08:16:27+00:00

In de lekkernijen die we tijdens de workshop maken, zitten gluten, noten, lactose en ei. Je kunt de workshop zeker volgen en (later) zelf het recept aanpassen.

Hoe hoog ligt het tempo tijdens de online workshop?2023-11-14T08:34:08+00:00

Zeker niet zo hoog als tijdens het bakken in de tent van Heel Holland Bakt. Ik pas mijn tempo aan en check regelmatig of iedereen nog mee kan komen. Als je je camera aanzet, zie ik je in de keuken bezig en dat is voor mij een mooie check om te zien hoe ver iedereen is.

Ga naar de bovenkant