Appelhavermoutcake

Een cake op basis van havermout, amandelmeel, banaan en appel! Het beslag maak ik in de Sage Kitchen Wizz. Veel mensen weten niet dat je, naast het maken van beslag in een staande tafelmixer, ook makkelijk en snel beslag of deeg kunt maken in een keukenmachine.

Aan deze cake voeg ik geen extra suikers toe, dus al het zoete komt van de rijpe bananen, het amandelmeel en de appel en rozijnen. Uit dit bananenbrood snijd je 12 plakken.

  • Voorbereiding: 15 min.

  • Bakken: 50 min.

  • Totale tijd: 65 min.

INGREDIENTEN
  • 3 tot 4 rijpe bananen

  • 4 eieren

  • 100 g rozijnen

  • 2 appels

  • 1 citroen

  • 100 g havermout

  • 100 g amandelmeel

  • 2 tl bakpoeder

  • 2 tl kaneel

  • Snuf zout

  • Handje walnoten

  • Handje pecannoten

INSTRUCTIES
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 170 °C.

  • Schil de bananen en pureer 300 gram in de keukenmachine totdat er geen stukjes meer in zitten. Voeg de eieren en de rozijnen toe en pulse kort tot een homogeen geheel.

  • Schil de appels, snijd in blokjes en voeg toe. Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe.

  • Meng in een andere kom de havermout, het amandelmeel, het bakpoeder, de kaneel en het zout. Voeg deze droge ingrediënten toe aan het banaan eimengsel. Pulse kort tot een homogeen beslag.

  • Vet een cakevorm in en leg bakpapier in de vorm. Stort het beslag in de cakevorm en decoreer met de walnoten en pecannoten.

  • Zet de cakevorm op het rooster in de oven en bak in 45 tot 50 minuten gaar of totdat een prikker er droog uitkomt.

NOTITIES

Deze cake laat zich goed in plakjes invriezen. Even opwarmen in een broodrooster is ook heerlijk.

Deel dit recept