
Bananen bessen brood
Hoe lekker ik zoetigheid ook vind, ik probeer gezond en bewust te leven en balans te houden in wat ik eet. Voor de kinderen vind ik het ook belangrijk dat ze gezonde voedzame tussendoortjes eten. Bananenbrood maak ik op het moment dat ik zie dat er te veel bananen in mijn fruitschaal liggen en ze te rijp worden. Door te variëren met de hoeveelheden fruit en noten kun je dit bananenbrood rijker of lichter maken. Leg een plakje bananenbrood op een bordje, schep er wat verse kwark naast, eventueel nog wat honing en vers fruit en je hebt een feestelijk ontbijt.
INGREDIENTEN
INSTRUCTIES
NOTITIES
Verpak het bananenbrood in (huishoud)folie en bewaar buiten de koeling, dan is het zeker 3 dagen houdbaar.
Voor een zoetere variant voeg je twee tot drie eetlepels honing aan het beslag toe.
Je kunt ook plakjes snijden en per stuk verpakken en invriezen zodat je altijd een vers plakje bananenbrood hebt bij een kopje thee.