Bananenbrood

Bananenbrood met cranberries en pistachenoten! Het beslag maak ik in de Sage Kitchen Wizz. Veel mensen weten niet dat je, naast het maken van beslag in een staande tafelmixer, ook makkelijk en snel beslag of deeg kunt maken in een keukenmachine.

Aan dit bananenbrood voeg ik geen extra suikers toe, dus al het zoete komt van de rijpe bananen, het amandelmeel en de gedroogde cranberries. Uit dit bananenbrood snijd je 12 plakken.

  • Voorbereiding: 15 min.

  • Bakken: 50 min.

  • Totale tijd: 65 min.

INGREDIENTEN
  • 3 tot 4 rijpe bananen

  • 4 eieren

  • 75 g gedroogde cranberry

  • 100 g pistache nootjes

  • 100 g bloem

  • 150 g amandelmeel

  • 2 tl bakpoeder

  • ½ tl kardemom

  • ½ tl kaneel

  • Snuf zout

  • 1 tl honing

INSTRUCTIES
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 170 °C.

  • Schil de bananen en pureer 250 gram in de keukenmachine totdat er geen stukjes meer in zitten. Voeg de eieren en de cranberries toe en pulse kort tot een homogeen geheel.

  • Hak de pistache nootjes grof en voeg 75 gram toe aan het beslag.

  • Meng in een andere kom de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder, de kardemom, de kaneel en het zout. Voeg deze droge ingrediënten toe aan het banaan eimengsel. Pulse kort tot een homogeen beslag.

  • Vet een cakevorm in en leg bakpapier in de vorm. Stort het beslag in de cakevorm. Snijd de overige banaan in stukjes en leg bovenop het beslag. Drizzle honing over de banaan. Strooi de overige gehakte pistache nootjes naast de plakjes banaan.

  • Zet de cakevorm op het rooster in het midden van de oven en bak in 45-50 minuten gaar of totdat een prikker er droog uitkomt.

NOTITIES

Met dit recept heb je een goed basisrecept voor bananenbrood en kun je zelf gaan variëren met de vulling en topping.

Deel dit recept