
chocoladekoeken
Deze koeken zijn smeuïg van binnen en knapperig van buiten. Je kunt ze vullen met jouw favoriete noten en chocolade. Vandaag kies ik voor de combinatie van cashewnoot, cranberry en pure chocolade.
Het beslag maak ik in de Sage Bakery Boss. Een fijne krachtige staande tafelmixer die doet wat hij moet doen: mixen, kneden en kloppen en daarbij alles in de kom meenemen. Het lampje boven de mengkom helpt mij om mijn beslag, deeg of mousse goed in de gaten te houden.
Voor Koningsdag versier ik de koeken met witte chocolade die ik oranje heb gekleurd. Dat maakt het extra feestelijk! Met het recept bak je voldoende koeken om uit te delen aan de mensen om je heen, want verkopen op een kleedjesmarkt zit er dit jaar niet in.
INGREDIENTEN
INSTRUCTIES
NOTITIES
Door de grote hoeveelheid chocolade in de koeken, kunnen ze nog zacht aanvoelen als je ze uit de oven haalt. Dat is natuurlijk al die zachte gesmolten chocolade. Na 5 minuten afkoelen op de bakplaat kun je ze voorzichtig optillen en verder af laten koelen op een rooster.
Het deeg laat zich goed invriezen. Draai ballen en vries die in. Leg de bevroren ballen op bakpapier op de bakplaat en verleng de baktijd met 2 tot 3 minuten. Dat werkt heel goed. Zo heb je altijd iets lekkers achter de hand.