citroen cheesecake met frambozen

Stel je eens een romige zachte cheesecake voor die smelt op je tong! Krijg je al trek? Dan zou ik zeker eens dit recept proberen met mascarpone. Ik maakte deze cheesecake met de hogedrukfunctie in de Sage Fast Slow Pro. Een snelkookpan en slowcooker in één.

De springvorm pak ik in met aluminiumfolie en ik giet een laagje water in de snelkookpan. Vervolgens zet ik het rekje erin zodat de springvorm droog staat. Deksel dicht en apparaat aan. Door de bereiding met hoge druk en stoom, krijg ik een heerlijk zachte cheesecake zonder scheuren.

Dit mini taartje is geschikt voor 4 personen.

  • Voorbereiding: 15 min.

  • Bakken: 30 min.

  • Totale tijd: 45 min.

INGREDIENTEN
  • 100 g digestive koekjes

  • 50 g gesmolten roomboter

  • 250 g mascarpone

  • 40 g witte basterdsuiker

  • 1 ei

  • 40 g magere kwark

  • 1 biologische citroen

  • 150 g frambozen

INSTRUCTIES
  • Maal de koekjes fijn. Meng de boter met de koekkruimels. Leg bakpapier op de bodem van een springvorm met een diameter van 16 centimeter. Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem en druk aan.

  • Mix de mascarpone met de basterdsuiker goed door. Voeg het ei en de kwark toe. Was de citroen, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg de rasp en 2 eetlepels sap van de citroen toe aan het mengsel en roer door.

  • Vul de springvorm met het mascarponemengsel. Dek de bovenkant van de springvorm af met aluminiumfolie.

  • Vul de Sage Fast Slow Pro met 500 ml water. Zet het rekje erin en plaats de springvorm erop. Selecteer ‘pressure cook pudding’ en draai de tijd naar 30 minuten. Bak de cheesecake gaar.

  • Haal de springvorm uit de pan, verwijder de aluminiumfolie, laat afkoelen en zet vervolgens in de koelkast voor minimaal 4 uur.

  • Decoreer de cheesecake met de frambozen.

NOTITIES

In dit recept kies ik voor citroen als smaakmaker, maar de rasp van de oranje schil van een sinaasappel in combinatie met een beetje oranjebloesemextract is ook favoriet.

Deel dit recept