
focaccia
Focaccia is een heerlijk brood dat je rijk kunt vullen om het veel smaak mee te geven. Leg de nog warme focaccia bij de borrelplank of eet het bij een kom verse soep.
Het beslag maak ik in de Sage Bakery Boss. Een fijne krachtige staande tafelmixer die doet wat hij moet doen: mixen, kneden en kloppen en daarbij alles in de kom meenemen. Het lampje boven de mengkom helpt mij om mijn beslag, deeg of mousse goed in de gaten te houden.
Waarmee ga jij het brood vullen?
INGREDIENTEN
INSTRUCTIES
NOTITIES
In dit recept bak ik de focaccia in een pan omdat ik een mooie ronde focaccia wilde hebben. Maar je kunt iedere bakvorm die je hebt gebruiken of zelfs de focaccia op de bakplaat bakken.
Als je oven niet tot 250 °C kan, verwarm hem dan voor tot 230 °C en verleng de baktijd met een paar minuten.
De focaccia is warm heerlijk, maar ook de volgende dag smaakt het goed. Je kunt hem altijd 5 tot 10 minuten oppiepen in een voorverwarmde oven van 150 °C.