GANACHE

Een laag ganache over een taart maakt een taart af en zorgt vaak voor een smakelijke glans. Mooie bijkomstigheid is dat een ganache de buitenkant afsluit waardoor de binnenkant langer vers blijft. Als de ganache nog vloeibaar is, kun je er nootjes of andere decoratie over strooien om de taart nog feestelijker te maken. Wist je trouwens dat je afgekoelde ganache kunt opkloppen tot een heerlijke crème? Probeer maar eens, dat lukt altijd.

  • Bereiding: 20 min.

  • Bakken: n.v.t.

  • Totale tijd: 20 min.

INGREDIENTEN
  • 200 gram pure chocolade (70% cacaopercentage)

  • 400 gram ongezoete ongeklopte slagroom

INSTRUCTIES
  • Hak de chocolade fijn. Verwarm de slagroom tot aan het kookpunt, maar laat niet koken.

  • Giet de slagroom over de fijngehakte chocolade. Laat een paar minuten staan en roer dan door tot een egale ganache.

  • Zet je taart, tulband of cake op een rooster met een bakplaat eronder. Giet de ganache over de taart en laat opstijven.

NOTITIES

Je kunt de ganache extra glans geven door een eetlepel plantaardige olie of ongezouten roomboter toe te voegen.

Je kunt de ganache een smaak geven met een theelepel kaneel, een eetlepel likeur, een eetlepel mokka-extract of een snuf zout.

Deel dit recept