
granola
Granola, heerlijk voor in de kwark! Ik maak het graag zelf omdat ik dan precies weet wat erin zit en ik ook de hoeveelheid suikers kan bepalen. Dus wel het krokante wat kenmerkend is voor granola, maar niet de grote hoeveelheden suiker. Ik gebruik in dit recept trouwens honing als zoetmiddel.
De granola maak ik met de hetelucht functie van de Sage Combi Wave 3 in 1. Verdubbel het recept als je meer wilt maken, want in een afgesloten pot is het weken houdbaar.
INGREDIENTEN
INSTRUCTIES
NOTITIES
Met dit recept heb je een goed basisrecept voor granola en kun je zelf gaan variëren met de ingrediënten. Gebruik noten die jij lekker vindt, voeg stukjes fijngehakte chocolade toe of varieer met het gedroogde fruit, de zaden en de pitten.
Bak je het recept in een andere oven dan de Sage Combi Wave 3 in 1, dan raad ik je aan om de temperatuur te verlagen naar 150 of 160 graden, de baktijd met 5 tot 10 minuten te verkorten en rustig te bakken bij onder- en bovenwarmte. Een combimagnetron bakt immers anders dan een oven.