
KARAMELSAUS
Je zult vast ooit een heerlijk ijsje met karamelsaus op hebben of karamel geproefd hebben als vulling van een bonbon of wat denk je van een laagje karamelsaus op pure chocolade mousse? Niet verkeerd hè. Dit basisrecept voor karamelsaus is echt makkelijk te maken als je de temperatuur goed in de gaten houdt. Let wel op met karamel, want het is gloeiend heet. En mocht je nu bang zijn dat je pan of bestek niet meer schoon wordt, dat is echt niet nodig. Laat je keukengerei even weken in warm water en de karamel lost rustig op. Dus schroom niet om deze karamelsaus te maken.
INGREDIENTEN
INSTRUCTIES
NOTITIES
Deze saus is zeker een aantal weken te bewaren buiten de koeling. Als hij wat dikker wordt, kun je de saus in de magnetron een beetje opwarmen. Doe dit kort (steeds een paar seconden) en roer goed door.
Als je de karamelsaus meer smaak wilt geven kun je voor het afkoelen nog roomboter toevoegen (ongeveer 50 gram) en/of een flinke snuf grof zeezout.
Deze saus is lekker over ijs, maar ook over appeltaart of bij chocoladetaart.