
Bereiding: 30 min.
Bakken: n.v.t.
Totale tijd: 30 min.
90 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
75 gram witte basterdsuiker
175 gram roomkaas op kamertemperatuur
1 vanille boon
1 citroen
Rasp de citroen met een fijne rasp en pers de vrucht uit.
Mix de boter en de basterdsuiker romig en wit. Dit duurt zeker 10 minuten. Voeg het merg van de vanilleboon toe.
Roer de roomkaas los en voeg toe aan de boter. Mix het geheel luchtig.
Als de crème in de schift gaat (dit zie je als de boter en roomkaas niet mooi met elkaar mengen), zet de kom dan in een laagje warm water terwijl je verder mixt. Als de crème mooi mengt, haal je de kom uit het warme water en mix je door tot een luchtige crème.
Voeg de citroenrasp toe en breng de crème naar wens op smaak met het citroensap.
Spatel of spuit de roomkaascrème op de worteltaart.
In plaats van citroenrasp kun je ook limoen- of sinaasappelrasp als smaakmaker voor je crème kiezen.