wafels met sinaasappel en tijm

Wafels, als ik er alleen al aan denk, dan ruik ik de heerlijke geur in mijn huis. Je kunt wafels zoet of hartig bereiden en zelfs ‘gezond’ zonder suiker en boter. Een goed wafelijzer geeft langdurig plezier en gemak bij het bakken van wafels. Dit recept ontwikkelde ik in opdracht van Sage met The Smart Waffle Pro.

Het recept dat ik met je deel, is een goed basisrecept voor het bakken van ongeveer 6 zoete wafels. Als smaakmakers gebruik ik deze keer sinaasappel en tijm. Heerlijk fris en vol van smaak.

  • Bereiding: 15 min.

  • Bakken: 15 min.

  • Totale tijd: 30 min.

INGREDIENTEN
  • 2 eieren

  • 250 g volle melk

  • 1 tl vanille extract

  • 40 g witte basterdsuiker

  • 2 sinaasappels

  • 10 g verse tijm

  • 225 g bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • Snuf zout

  • 85 g gesmolten roomboter

  • 200 g slagroom

INSTRUCTIES
  • Scheid de eieren. Roer de dooiers los in een mengkom. Voeg melk, het vanille extract en 15 gram basterdsuiker toe aan de dooiers en roer door. Was de sinaasappels en rasp de oranje schil met een fijne rasp. Ris de blaadjes van de verse tijm. Voeg de rasp van de sinaasappel en 2 eetlepels tijmblaadjes toe aan het beslag.

  • Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en zout en zeef dit mengsel. Voeg het in drie delen toe aan het melkmengsel en roer door totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten. Meng de gesmolten boter door het beslag.

  • Klop in een vetvrije kom het eiwit met de mixer op tot het eiwit wit begint te worden. Voeg dan beetje bij beetje 15 gram basterdsuiker toe. Klop door totdat je glanzende en stijve pieken eiwitschuim hebt. Meng het eiwitschuim in drie delen door het beslag. Zorg dat het beslag luchtig blijft.

  • Verwarm de Sage Smart Waffle Pro met de stand ‘Belgian’. Bak de wafels 5 minuten via de voorgeprogrammeerde stand totdat ze goudbruin zijn en laat afkoelen op een rooster.

  • Klop de slagroom stijf met de overige basterdsuiker. Snijd de wafels schuin doormidden.

  • Snijd de schil van de sinaasappels, neem het bittere witte deel ook mee en snijd de sinaasappels in plakken. Schep een lekkere dot slagroom op iedere wafel, leg de plakjes sinaasappel erop en strooi nog wat verse tijm erover.

NOTITIES

Wafels zijn vers het allerlekkerst. Blijft er toch iets over, verpak het in folie en verwarm het de volgende dag in de oven of het wafelijzer.

Deel dit recept