Online Masterclass Italiaanse meringue (Gratis)

20 april van 20.00-21.30 uur

Meld je hieronder aan voor de masterclass:

Je bakt vaak dezelfde taarten, je zit vast in je repertoire van appeltaart, brownie en red velvet cake. Je wilt meer, maar durft niet goed en hebt ook geen tijd om voor de lol te gaan experimenteren. Jouw familie en vrienden zijn een bepaald bakniveau van jou gewend, dus je gaat niet voor visite iets nieuws proberen dat je nog nooit gemaakt hebt. Dadelijk mislukt het! Je wilt wel voldoen aan het bakniveau dat ze van jou gewend zijn en geen misbaksel op tafel zetten. 

Fruitmousse of biscuit heb je nog nooit vers gemaakt, altijd met een kant en klare mix. Die ene keer dat je het vers probeerde, werd je eiwit niet stijf genoeg en de juiste verhouding eiwit en suiker weet je eigenlijk ook niet. Als thuisbakker wil jij het biscuit en de vulling toch vers kunnen maken met pure ingrediënten?

Onlangs is een van je vrienden volledig vegan gaan eten en jij wil natuurlijk iets zelfgemaakts bij de koffie presenteren. Maar wat en hoe? Geen eieren, geen roomboter, geen melk, geen slagroom, geen gelatine! Waarmee moet je dan bakken? 

Je hebt gehoord over aquafaba, het uitlekvocht van kikkererwten. Het is een soort bruinachtig water. Zou het jou ook lukken om dit op te kloppen tot een mooi wit schuim? Smaakt het dan nog naar kikkererwten en blijft het wel 24 uur mooi stijf? Je wilt plantaardig bakken best proberen, maar wel nog steeds spektakel op tafel zetten.

Als we het dan over spektakel hebben. Macarons staan hoog op je verlanglijstje om ook goed te kunnen bakken, maar het lukt keer op keer niet: te dik of juist te dun beslag, geen voetje, niet gaar van binnen, scheuren bovenop. Je hoort over de Franse methode en de Italiaanse methode en jij denkt alleen maar: de methode maakt me niet uit, als ze maar eens een keer gaan lukken! Wat is nu toch nodig om een mooi voetje en een gare macaron te krijgen?

Al met al heb je genoeg basisvertrouwen in de keuken door het vaste repertoire dat je steeds succesvol bakt. Maar je mist ervaring in het experimenteren en je kunt wel een steuntje in je rug gebruiken om nieuwe recepten en technieken te gaan proberen. Als een recept buiten je comfortzone ligt, gebruik je een kant en klare mix of begin je er niet eens aan. Dat moet nu maar eens afgelopen zijn.

ONLINE MASTERCLASS ITALIAANSE MERINGUE

20 april van

20.00-21.30 uur

Meld je hieronder aan voor de masterclass:

Je bakt vaak dezelfde taarten, je zit vast in je repertoire van appeltaart, brownie en red velvet cake. Je wilt meer, maar durft niet goed en hebt ook geen tijd om voor de lol te gaan experimenteren. Jouw familie en vrienden zijn een bepaald bakniveau van jou gewend, dus je gaat niet voor visite iets nieuws proberen dat je nog nooit gemaakt hebt. Dadelijk mislukt het! Je wilt wel voldoen aan het bakniveau dat ze van jou gewend zijn en geen misbaksel op tafel zetten. 

Fruitmousse of biscuit heb je nog nooit vers gemaakt, altijd met een kant en klare mix. Die ene keer dat je het vers probeerde, werd je eiwit niet stijf genoeg en de juiste verhouding eiwit en suiker weet je eigenlijk ook niet. Als thuisbakker wil jij het biscuit en de vulling toch vers kunnen maken met pure ingrediënten?

Onlangs is een van je vrienden volledig vegan gaan eten en jij wil natuurlijk iets zelfgemaakts bij de koffie presenteren. Maar wat en hoe? Geen eieren, geen roomboter, geen melk, geen slagroom, geen gelatine! Waarmee moet je dan bakken? 

Je hebt gehoord over aquafaba, het uitlekvocht van kikkererwten. Het is een soort bruinachtig water. Zou het jou ook lukken om dit op te kloppen tot een mooi wit schuim? Smaakt het dan nog naar kikkererwten en blijft het wel 24 uur mooi stijf? Je wilt plantaardig bakken best proberen, maar wel nog steeds spektakel op tafel zetten.

Als we het dan over spektakel hebben. Macarons staan hoog op je verlanglijstje om ook goed te kunnen bakken, maar het lukt keer op keer niet: te dik of juist te dun beslag, geen voetje, niet gaar van binnen, scheuren bovenop. Je hoort over de Franse methode en de Italiaanse methode en jij denkt alleen maar: de methode maakt me niet uit, als ze maar eens een keer gaan lukken! Wat is nu toch nodig om een mooi voetje en een gare macaron te krijgen?

Al met al heb je genoeg basisvertrouwen in de keuken door het vaste repertoire dat je steeds succesvol bakt. Maar je mist ervaring in het experimenteren en je kunt wel een steuntje in je rug gebruiken om nieuwe recepten en technieken te gaan proberen. Als een recept buiten je comfortzone ligt, gebruik je een kant en klare mix of begin je er niet eens aan. Dat moet nu maar eens afgelopen zijn.

Stel je eens voor dat …

  • jij de perfecte Italiaanse meringue, ook wel kookschuim genoemd, weet te maken met eiwit én aquafaba.

  • jij de juiste verhouding suiker en eiwit weet voor Italiaanse meringue.

  • jij de juiste temperatuur voor de suikersiroop weet.

  • jij jouw Italiaanse meringue precies goed weet te mengen.

  • jij vanuit deze nieuwe basisbereiding de stap kunt zetten om mousse of biscuit voortaan vers te maken.

Meld je aan voor mijn

gratis online Masterclass Italiaanse meringue

op 20 april van 20.00 – 21.30 uur

Vanuit mijn keuken neem ik je mee in de bereiding van Italiaanse meringue met eiwit én met aquafaba. Bereid je voor op anderhalf uur waarin ik je laat zien hoe je de meringue bereidt, waar het allemaal als basis voor dient en hoe je veelgemaakte fouten kunt voorkomen of oplossen. 

Jij kijkt mee op je laptop, tablet of telefoon. Denk alvast na over alle vragen die je wilt stellen, want daar ruim ik zeker tijd voor in. 

Aan het einde van deze fantastische Masterclass …

  • weet jij de perfecte Italiaanse meringue te maken met de juiste verhouding eiwit, suiker en suikersiroop, goed gemengd, nog steeds luchtig én stijf genoeg om ook als decoratie te gebruiken. 

  • weet jij dat perfecte kookschuim zowel met eiwit als plantaardig met aquafaba te maken.

  • heb je kennisgemaakt met een belangrijke basisbereiding die je vanaf nu toevoegt aan je basisvaardigheden zodat je de stap kunt gaan zetten in het proberen van nieuwe recepten en het succesvol bakken van recepten die tot nu toe mislukten, zoals biscuit, macarons, fruitmousse of botercrème.

  • heb je gezien en geleerd hoe je gestructureerd en stap voor stap kunt werken, zodat je ook moeilijkere recepten aandurft, omdat je weet hoe je kunt voorbereiden, invriezen en afwerken.

Meld je hieronder aan voor de masterclass:

Tevreden klanten over andere Masterclasses van Anouk

‘We hebben al verschillende online workshops gevolgd en gisteren de Masterclass. Het is altijd heel leuk en heel duidelijk. We gaan er zeker nog meer volgen en ondertussen heel erg genieten van alle lekkere baksels en de tips om het bakken nog beter onder de knie te krijgen. Altijd geef jij antwoord op vragen, zowel tijdens als na een workshop. Een super aanrader, gegeven door een top vrouw.’

Lindsey

‘Anouk, je hebt de Masterclass, het maken van Italiaanse meringue, gegeven aan veel deelnemers. Met veel interesse en bewondering heb ik de Masterclass gevolgd. Ik kan alleen maar zeggen: je maakt er echt een feestje van, alles klopt, inclusief je receptuur. Super gedaan. Aan alles heb je gedacht. Chapeau.’

Harry

‘Hoi Anouk, wat doe je het toch goed. Bedankt voor deze toffe Masterclass. Je uitleg was heel duidelijk, heb weer goede tips gekregen.’

Karen

Meld je hieronder aan voor de masterclass:

FAQ’S

Meld je hieronder aan voor de masterclass: