Je kunt de online workshop zeker volgen via je tablet of telefoon. Het scherm waarop je mij en mijn handelingen ziet is dan kleiner.

Online workshop Citroen meringuetaart met Véronique Prins
10 september van 19.00-21.30 uur
Tijdens deze workshop is Véronique Prins te gast in mijn keuken en samen zorgen we voor een spektakel waar je u tegen zegt! Ben jij klaar voor groei?
De volgende verjaardag is bijna daar. Jij bakt altijd jouw signatuur appeltaart, dat is ieders favoriet. Vorig jaar probeerde je ook nog een citroen meringuetaart, want die vind je er zo ontzettend feestelijk en sjiek uitzien. Je had zo je best gedaan, maar de smaak leek in de verste verte niet op de citroen meringuetaart die je afgelopen zomer at bij dat leuke bistrootje in Parijs. De bodem was veel te hard en je kreeg hem met moeite gesneden. Hij brak gewoon onder je mes en de vulling en het eiwitschuim bovenop gleden daardoor gedeeltelijk weg. Het smaakte er allemaal niet minder om, maar jij baalde want je wilt dat jouw taart er na het aansnijden nog steeds appetijtelijk uit ziet. Voor deze verjaardag overweeg je maar weer de appeltaart te maken en de rest bij de bakker te halen.
Gelatine is iets dat wel eens mislukt bij jou: klontjes in je vulling, crème die toch niet opstijft. Hoe weet je nu hoeveel gelatine er op een hele citroentaart moet en hoe zorg je dat het goed smelt in de vulling? Is er nog een verschil tussen de gelatineblaadjes, het gelatinepoeder of het plantaardige spul agar agar? Hoe berekenen en bepalen anderen toch hoeveel je nodig hebt, want als je te veel gebruikt dan is het net alsof je rubber zit te eten.
Het moeilijkste van de taart vind jij dat sierlijke eiwitschuim bovenop. Het moet lijken op een donzige wolk en dan fluweelzacht in je mond wegsmelten. Zo herinner jij je het van die leuke Franse bakker. Eenmaal afgebrand vind je het schuim nog lekkerder. Het doet je denken aan geroosterde marshmallows. Eiwitschuim lijkt je moeilijk, want iedereen zegt altijd dat het zo snel kan inzakken en je vraagt je ook af of zwangeren het wel mogen eten, want is het gaar of nog rauw?
Als je alleen al denkt aan jouw laatste pogingen dat je met nieuwe recepten aan de slag ging, de uren die je in de keuken hebt gestaan en de chaos die achterbleef, dan heb je geen zin meer om überhaupt aan zo’n citroen meringuetaart voor je verjaardag te beginnen. Het geeft meer stress dan plezier. Het wordt nooit zoals op het plaatje en er gaat altijd wel iets mis.
Misschien ga je toch maar weer jouw vertrouwde appeltaart op tafel zetten deze verjaardag. Je hebt immers ook nog cadeautjes te kopen en een huis te versieren.
LIVE ONLINE WORKSHOP CITROEN MERINGUETAART
10 september van
19.00-21.30 uur
Tijdens deze workshop is Véronique Prins te gast in mijn keuken en samen zorgen we voor een spektakel waar je u tegen zegt! Ben jij klaar voor groei?
De volgende verjaardag is bijna daar. Jij bakt altijd jouw signatuur appeltaart, dat is ieders favoriet. Vorig jaar probeerde je ook nog een citroen meringuetaart, want die vind je er zo ontzettend feestelijk en sjiek uitzien. Je had zo je best gedaan, maar de smaak leek in de verste verte niet op de citroen meringuetaart die je afgelopen zomer at bij dat leuke bistrootje in Parijs. De bodem was veel te hard en je kreeg hem met moeite gesneden. Hij brak gewoon onder je mes en de vulling en het eiwitschuim bovenop gleden daardoor gedeeltelijk weg. Het smaakte er allemaal niet minder om, maar jij baalde want je wilt dat jouw taart er na het aansnijden nog steeds appetijtelijk uit ziet. Voor deze verjaardag overweeg je maar weer de appeltaart te maken en de rest bij de bakker te halen.
Gelatine is iets dat wel eens mislukt bij jou: klontjes in je vulling, crème die toch niet opstijft. Hoe weet je nu hoeveel gelatine er op een hele citroentaart moet en hoe zorg je dat het goed smelt in de vulling? Is er nog een verschil tussen de gelatineblaadjes, het gelatinepoeder of het plantaardige spul agar agar? Hoe berekenen en bepalen anderen toch hoeveel je nodig hebt, want als je te veel gebruikt dan is het net alsof je rubber zit te eten.
Het moeilijkste van de taart vind jij dat sierlijke eiwitschuim bovenop. Het moet lijken op een donzige wolk en dan fluweelzacht in je mond wegsmelten. Zo herinner jij je het van die leuke Franse bakker. Eenmaal afgebrand vind je het schuim nog lekkerder. Het doet je denken aan geroosterde marshmallows. Eiwitschuim lijkt je moeilijk, want iedereen zegt altijd dat het zo snel kan inzakken en je vraagt je ook af of zwangeren het wel mogen eten, want is het gaar of nog rauw?
Als je alleen al denkt aan jouw laatste pogingen dat je met nieuwe recepten aan de slag ging, de uren die je in de keuken hebt gestaan en de chaos die achterbleef, dan heb je geen zin meer om überhaupt aan zo’n citroen meringuetaart voor je verjaardag te beginnen. Het geeft meer stress dan plezier. Het wordt nooit zoals op het plaatje en er gaat altijd wel iets mis.
Misschien ga je toch maar weer jouw vertrouwde appeltaart op tafel zetten deze verjaardag. Je hebt immers ook nog cadeautjes te kopen en een huis te versieren.
Hoe zou het zijn als…
Doe mee met de live online
workshop Citroen meringuetaart
10 september 19.00-21.30 uur
Bij deze online workshop heb ik een speciale gast: de Kick A$$ businesscoach van Nederland Véronique Prins. Zij bakt mee in mijn keuken en ik verheug me er nu al enorm op, want ze zegt altijd dat ze water nog laat aanbranden. 😉 Tijdens het bakken van de heerlijke taart gaan we een interessant gesprek aan over winnaarsmentaliteit, omgaan met tegenslag (heb ik mooie voorbeelden van vanuit de tent van Heel Holland Bakt), doorzettingsvermogen, strategisch werken en nog veel meer dat nodig is om ergens de beste in te zijn en je doelen te behalen!
Dit wil je niet missen, geloof me maar!
Maar hoe werkt dat dan?
Vanuit jouw en mijn keuken gaan we aan de slag. De boodschappenlijst met ingrediënten krijg je van tevoren toegestuurd zodat je precies weet wat je in huis moet halen, wat je afgewogen klaar moet hebben staan en wat je eventueel al als kleine voorbereiding gedaan moet hebben voordat de workshop start.
Tijdens de workshop neem je je laptop mee de keuken in en zie je mij op het beeldscherm. Stap voor stap bereiden we samen het recept. Omdat sommige onderdelen een langere bereidingstijd kennen, kan het zijn dat je het laatste stukje decoreren van de taart afmaakt als de workshop voorbij is. Natuurlijk heb ik je dan tijdens de workshop al lang en breed laten zien hoe het moet.
Direct na afloop van de workshop ontvang je per mail de recepten met de bereidingswijze, dus tijdens de workshop kun je je aandacht volledig richten op het bakken en hoef je niet alle stappen mee te schrijven. Ik adviseer je wel om aantekeningen te maken van handige tips die ik tussendoor deel. Binnen 24 uur na de workshop ontvang je ook de replay die tot en met december 2023 te bekijken is.
Denk je nu: oh jee, ik kijk liever en bak later (of helemaal niet), dan is dat ook helemaal prima. Er zijn meer mensen die dit doen en ik vind dat hartstikke slim: eerst rustig kijken en dan zelf op een later moment aan de bak met de replay en het geschreven recept. Het kan en gebeurt heel veel! Sowieso kan ik me voorstellen dat je alleen al voor het gesprek tussen Véronique en mij meekijkt, want beiden staan we er om bekend dat we binnen onze expertises meesters zijn in het overdeliveren! Onze verhalen gaan je raken, prikkelen en uitdagen of je nu ondernemer bent of niet. Wij zijn altijd bezig met de volgende stap en hoe je het beste uit jezelf kunt halen.
Testimonials van tevreden klanten over andere online workshops
‘De avond is bij iedereen ontzettend positief ontvangen. En ook zeker de verhalen over je belevenissen en je bedrijf. We hebben veel plezier gehad in de keuken en de uitvoering was heel goed te doen voor ook de baknerds onder ons. Kortom voor iedereen een heel geslaagde avond! Bedankt.’
‘Anouk weet ook online iedereen erbij te betrekken waardoor je toch het ‘samen’ gevoel krijgt bij een online workshop.’
‘Wat heb ik genoten van de online workshop. Super leuk om te ontdekken dat je met heel andere producten dan ik gewend ben te gebruiken, toch heerlijke en mooie gebakjes kunt maken.
Door de duidelijke en rustige manier van uitleggen door Anouk was het goed te volgen en in eigen keuken mee te doen. Ik kan niet wachten op wat er nog voor online workshops komen gaan!’
‘Dag Anouk, het was erg leuk gisterenavond. Je presenteert erg goed. Producten goed in beeld en helder verhaal.’

FAQ’S
Ik vraag iedereen om zijn camera aan te zetten, want dat is wel zo gezellig, maar je bent altijd vrij om de camera uit te zetten als je niet in beeld wilt. Ik vraag je om jezelf op ‘mute’ te zetten, want al die keukengeluiden uit iedere keuken leiden erg af. Vragen mag je stellen in de chat, er is een moderator die ze aan mij doorspeelt. Mocht het nodig zijn om mondeling je vraag toe te lichten, dan nodig ik je zeker uit om je microfoon even aan te zetten.
Mijn motto is dat iedereen kan bakken, als je maar de juiste spullen in huis haalt en een recept stap voor stap maakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik jou stap voor stap mee kan nemen en je een lekker en mooi resultaat neer gaat zetten. Al zo’n 1200 mensen gingen je voor: man en vrouw, ervaren en onervaren bakkers, nationaal en internationaal. We hebben zelfs speciale ouder-kind workshops gedaan.
Niets moet en heel veel mag. Vindt jij het fijn om eerst te kijken en de lekkernijen op een later moment te bakken dan kan dat prima. Wil jij live meebakken, zorg dan dat je alle voorbereidingen, die beschreven worden in de mail, gedaan hebt en dan help ik je stap voor stap door de verschillende onderdelen heen.
Zeker niet zo hoog als tijdens het bakken in de tent van Heel Holland Bakt. Ik pas mijn tempo aan en check regelmatig of iedereen nog mee kan komen. Als je je camera aanzet, zie ik je in de keuken bezig en dat is voor mij een mooie check om te zien hoe ver iedereen is.
Nee, je krijgt vooraf een boodschappenlijst en een lijst met benodigd bakgerei. Voor die laatste som ik ook alternatieven op. Twijfel je of iets van je bakgerei voldoet dan mag je me altijd via mail een vraag hierover stellen. Doe dit ruim voor de workshop zodat je nog op zoek kunt naar een alternatief mocht dit nodig zijn.
- plasticfolie
- keukenthermometer
- quichevorm met losse bodem (rond max. 26 cm diameter of vierkant max. 20 x 20 cm of rechthoek max. 32 x 15 cm, ovenschaal in deze afmetingen kan ook)
- deegroller (of wijnfles)
- staande tafelmixer met garde of handmixer met gardes
- crème brûlée-brander (kan ook zonder)
In de lekkernijen die we tijdens de workshop maken, zitten gluten, ei en lactose. Je kunt de workshop zeker volgen en (later) zelf het recept aanpassen.