Anouk Glaudemans

Organisator

Anouk Glaudemans
Email
info@anoukbaktdoor.nl
Categorie

Datum

05 sep 2023
Verlopen!

Tijd

19:00 - 22:00

Kosten

€50,00

Online workshop Eclairs en vullingen

5 september van 19.00-22.00 uur

‘Als je meedoet met deze live online workshop dan gaan die eclairs gegarandeerd lukken!’

Lopend door je favoriete stad, kijk je graag bij de patissier in de etalage. Die prachtige eclairs in verschillende kleuren kijken je aan. Op de kaartjes staan de lekkerste smaken. Je hart bonst ervan en je ogen stralen. Als dit nu toch eens zou lukken vanuit jouw eigen keuken.

Soezen probeerde je ooit in een ver verleden. Het bereiden van dat kookdeeg bezorgt je de zenuwen. Hoe weet je nu hoe lang het moet garen? In de recepten staat het zo makkelijk beschreven: roeren van het deeg, schrapen over de bodem van de pan, wachten tot er een glanzende laag op komt (wat dat ook mag betekenen!), op een gegeven moment de eieren toevoegen en ga zo maar door. Jij bent geen onervaren thuisbakker, maar die soezen worden niet zoals je wilt, ze zakken in, zijn rauw van binnen en daarom begin je nog niet eens aan eclairs.

Je ziet geen lijn in de verschillende kookdeeg recepten die je wel eens hebt geprobeerd. De een zegt het deeg te maken met water, de ander gaat voor melk of voor een combinatie van melk en water. Waarom zoveel verschillende manieren denk je dan!

Het mooie van eclairs is natuurlijk als ze allemaal even lang en breed zijn, zonder bobbels. Allemaal even groot ziet er super sjiek uit om te presenteren aan je visite. Je snapt ook wel dat een patissier een geoefende hand heeft, dus dat is niet het niveau wat je voor ogen hebt, maar bij jou is het soms een slagveld op je bakplaat. Jouw eclairs lijken meer op hondenkluifjes zo onregelmatig zijn ze van vorm. Omgaan met een spuitzak vraagt nog wel wat aandacht. Je hebt het jezelf aangeleerd en weet niet eens of er een bepaalde manier is van vasthouden en opspuiten. 

Je kunt enorm lachen om filmpjes waarbij je mensen een eclair of soes ziet vullen terwijl het niet goed gaat. Je weet wel: de soes ‘ontploft’ omdat er teveel vulling in gaat of de spuitzak ‘klapt’ omdat de vulling niet goed door de spuitmond gaat. Toch lach je als een boer met kiespijn. Diep van binnen weet je dat jij het nog niet eens durft te proberen om eclairs te bakken en vullen. Hoe zorg je nu dat zo’n eclair precies goed gevuld is?

De soesjes die je wel eens probeerde te maken, doopte je in een laagje gesmolten chocolade. Het resultaat was dat alles onder zat: jouw vingers, het schaaltje, je aanrecht en de soes meer dan je lief was doordat hij meerdere keren in de chocolade viel. Wat een geklieder. Je vraagt je af of jij nu zo onhandig bent of dat het ook anders kan. Hoe ga je überhaupt een eclair dopen, want die is nog groter dan een soes?

Als je alleen al denkt aan de laatste pogingen dat je met nieuwe recepten aan de slag ging, de uren die je in de keuken hebt gestaan en de chaos die achterbleef, dan heb je al geen zin meer om überhaupt aan zoiets als eclairs te beginnen. Zeker niet alleen. Het geeft meer stress dan plezier.

ONLINE WORKSHOP ECLAIRS EN VULLINGEN

5 september van 19.00-22.00 uur

‘Als je meedoet met deze live online workshop dan gaan die eclairs gegarandeerd lukken!’

Lopend door je favoriete stad, kijk je graag bij de patissier in de etalage. Die prachtige eclairs in verschillende kleuren kijken je aan. Op de kaartjes staan de lekkerste smaken. Je hart bonst ervan en je ogen stralen. Als dit nu toch eens zou lukken vanuit jouw eigen keuken.

Soezen probeerde je ooit in een ver verleden. Het bereiden van dat kookdeeg bezorgt je de zenuwen. Hoe weet je nu hoe lang het moet garen? In de recepten staat het zo makkelijk beschreven: roeren van het deeg, schrapen over de bodem van de pan, wachten tot er een glanzende laag op komt (wat dat ook mag betekenen!), op een gegeven moment de eieren toevoegen en ga zo maar door. Jij bent geen onervaren thuisbakker, maar die soezen worden niet zoals je wilt, ze zakken in, zijn rauw van binnen en daarom begin je nog niet eens aan eclairs.

Je ziet geen lijn in de verschillende kookdeeg recepten die je wel eens hebt geprobeerd. De een zegt het deeg te maken met water, de ander gaat voor melk of voor een combinatie van melk en water. Waarom zoveel verschillende manieren denk je dan!

Het mooie van eclairs is natuurlijk als ze allemaal even lang en breed zijn, zonder bobbels. Allemaal even groot ziet er super sjiek uit om te presenteren aan je visite. Je snapt ook wel dat een patissier een geoefende hand heeft, dus dat is niet het niveau wat je voor ogen hebt, maar bij jou is het soms een slagveld op je bakplaat. Jouw eclairs lijken meer op hondenkluifjes zo onregelmatig zijn ze van vorm. Omgaan met een spuitzak vraagt nog wel wat aandacht. Je hebt het jezelf aangeleerd en weet niet eens of er een bepaalde manier is van vasthouden en opspuiten. 

Je kunt enorm lachen om filmpjes waarbij je mensen een eclair of soes ziet vullen terwijl het niet goed gaat. Je weet wel: de soes ‘ontploft’ omdat er teveel vulling in gaat of de spuitzak ‘klapt’ omdat de vulling niet goed door de spuitmond gaat. Toch lach je als een boer met kiespijn. Diep van binnen weet je dat jij het nog niet eens durft te proberen om eclairs te bakken en vullen. Hoe zorg je nu dat zo’n eclair precies goed gevuld is?

De soesjes die je wel eens probeerde te maken, doopte je in een laagje gesmolten chocolade. Het resultaat was dat alles onder zat: jouw vingers, het schaaltje, je aanrecht en de soes meer dan je lief was doordat hij meerdere keren in de chocolade viel. Wat een geklieder. Je vraagt je af of jij nu zo onhandig bent of dat het ook anders kan. Hoe ga je überhaupt een eclair dopen, want die is nog groter dan een soes?

Als je alleen al denkt aan de laatste pogingen dat je met nieuwe recepten aan de slag ging, de uren die je in de keuken hebt gestaan en de chaos die achterbleef, dan heb je al geen zin meer om überhaupt aan zoiets als eclairs te beginnen. Zeker niet alleen. Het geeft meer stress dan plezier.

Hoe zou het zijn als…

  • jij kookdeeg voor eclairs kan bereiden.
  • jij de verschillen weet tussen kookdeeg bereiden met water of melk.
  • jij eclairs netjes opspuit.
  • jij eclairs precies goed vult.
  • jij eclairs voorziet van een strak glazuur.
  • jij je scala aan basisrecepten hebt uitgebreid met een recept voor kookdeeg en verschillende vullingen.
  • jij een recept dat al meerdere keren is mislukt, succesvol bakt en decoreert.
  • jij uit je comfortzone van vertrouwde recepten stapt en het bakken van nieuwe recepten en technieken aandurft zodat je niet steeds teruggrijpt op de voor jou vertrouwde succesnummers.

Doe mee met de online

workshop Eclairs en vullingen

5 september 19-22.00 uur

Maar hoe werkt dat dan?

Vanuit jouw en mijn keuken gaan we aan de slag. De boodschappenlijst met ingrediënten krijg je van tevoren toegestuurd zodat je precies weet wat je in huis moet halen, wat je afgewogen klaar moet hebben staan en wat je eventueel al als kleine voorbereiding gedaan moet hebben voordat de workshop start.

Tijdens de workshop neem je je laptop mee de keuken in en zie je mij op het beeldscherm. Stap voor stap bereiden we samen het recept. Omdat sommige onderdelen een langere bereidingstijd kennen, kan het zijn dat je het laatste stukje vullen of decoreren van de eclairs afmaakt als de workshop voorbij is. Natuurlijk heb ik je dan tijdens de workshop al lang en breed laten zien hoe het moet.

Direct na afloop van de workshop ontvang je per mail de recepten met de bereidingswijze, dus tijdens de workshop kun je je aandacht volledig richten op het bakken en hoef je niet alle stappen mee te schrijven. Ik adviseer je wel om aantekeningen te maken van handige tips die ik tussendoor deel. Binnen 24 uur na de workshop ontvang je ook de replay die tot en met december 2023 te bekijken is.

Omdat ik het zó leuk vind om met jou aan de bak te gaan, voeg ik ook bij deze workshop iets extra’s toe. Ik laat zien hoe je tijgersoezen bakt, zodat jij na deze workshop zowel eclairs als soezen weet te bakken. Natuurlijk krijg je van deze extra onderdelen de recepten met de bereiding. Je hebt het mij dan al tijdens de workshop stap voor stap zien doen en er je vragen over kunnen stellen. Een betere voorbereiding kun je je niet wensen.

Aan het einde van deze fantastische online workshop heb jij…

  • eclairs strak gespoten en goed afgebakken.
  • eclairs netjes gevuld met 3 verschillende smaken: mokka, sinaasappel en framboos.
  • eclairs gedecoreerd met 3 verschillende glazuren/toppings: chocolade, Italiaanse meringue en fondant.
  • je bakvaardigheden uitgebreid en maak je kookdeeg, koffieroom, sinaasappelcrèmeux, frambozenvulling en Italiaanse meringue voortaan zelf, want de recepten, volledig stap voor stap uitgeschreven zijn na de workshop in jouw bezit.
  • veel baktips en inspiratie gekregen en gezien hoe ik tijgersoezen maak. Ik doe immers alles voor en je mag tussendoor steeds vragen stellen.
  • hard gewerkt, gelachen en een flinke berg afwas! Dus schakel die hulptroepen maar alvast in om alles weer schoon in de kast te krijgen. Ze helpen graag in ruil voor het opsnoepen van de restjes op de spatels en in de mengkommen.

Investering voor deze 3 uur durende online workshop is €50,-

Tevreden klanten over andere online workshops van Anouk

‘Het was heel leuk om mee te doen aan de workshop gisteren. Je legt duidelijk uit, herhaalt indien nodig en het tempo is prima. Via de chat vragen stellen is fijn en die worden ook snel beantwoord.’

Constance

‘Wat was het leuk vrijdagavond. Ik deed voor het eerst mee, maar vond het erg leuk, ook met de hele groep en de gezellige kletspraatjes van en met je.
Af en toe ging het wat snel, maar tijdens een verhaal van jou kon ik weer inhalen en was ik weer bij. Ook doordat mijn zoon hielp bij de eerste baksels ging het gesmeerd. Hij vond het ook heel erg leuk om te doen. De wasbak was idd een zooi en de vaatwasser propvol. Het ergste heb ik ‘s avonds nog opgeruimd, maar de rest in alle rust zaterdag gedaan. Bedankt ook voor de recepten. Ik heb de eerste zojuist geprint, want het bananenbrood en de ontbijtmuffins zijn hier favoriet. Die ga ik dit weekend denk ik weer maken.’

Danielle

‘Ik wilde even zeggen dat ik de workshop enorm leuk vond, goed te volgen. Mijn moeder was enorm enthousiast en verbaasd over deze manier van workshop over hoe het ook kan. Complimenten voor jouw enthousiasme van beide kanten! Mogelijk zie jij mij/ ons vaker want wat vond ik, maar ook zeker wij, het leuk! Ik hoop dat je bepaalde workshops vaker gaat geven en ik tzt naar locatie toe kan. Enorm bedankt Anouk!’

Mirjam

FAQ’S

Kan ik ook meedoen als ik geen laptop heb?2023-01-24T15:29:16+00:00
  • Je kunt de online workshop zeker volgen via je tablet of telefoon. Het scherm waarop je mij en mijn handelingen ziet is dan kleiner.
Kom ik tijdens de workshop in beeld?2023-01-24T15:30:54+00:00
  • Ik vraag iedereen om zijn camera aan te zetten, want dat is wel zo gezellig, maar je bent altijd vrij om de camera uit te zetten als je niet in beeld wilt. Ik vraag je om jezelf op ‘mute’ te zetten, want al die keukengeluiden uit iedere keuken leiden erg af. Vragen mag je stellen in de chat, er is een moderator die ze aan mij doorspeelt. Mocht het nodig zijn om mondeling je vraag toe te lichten, dan nodig ik je zeker uit om je microfoon even aan te zetten.
Is deze workshop geschikt voor iedereen, ongeacht zijn of haar bakniveau?2023-01-24T15:30:47+00:00
  • Mijn motto is dat iedereen kan bakken, als je maar de juiste spullen in huis haalt en een recept stap voor stap maakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik jou stap voor stap mee kan nemen en je een lekker en mooi resultaat neer gaat zetten. Al zo’n 1000 mensen gingen je voor: man en vrouw, ervaren en onervaren bakkers, nationaal en internationaal. We hebben zelfs speciale ouder-kind workshops gedaan.
Moet ik live meebakken of kan ik de lekkernijen ook later maken?2023-04-05T11:31:46+00:00
  • Niets moet en heel veel mag. Vind jij het fijn om eerst te kijken en de lekkernijen op een later moment te bakken dan kan dat prima. Wil jij live meebakken, zorg dan dat je alle voorbereidingen, die beschreven worden in de mail, gedaan hebt en dan help ik je stap voor stap door de verschillende onderdelen heen.
Hoe hoog ligt het tempo tijdens de workshop?2023-04-05T11:33:18+00:00
  • Zeker niet zo hoog als tijdens het bakken in de tent van Heel Holland Bakt. Het is hard werken, maar ik pas mijn tempo aan en check regelmatig of iedereen nog mee kan komen. Als je je camera aanzet, zie ik je in de keuken bezig en dat is voor mij een mooie check om te zien hoe ver iedereen is.
Zitten de ingrediënten en de bakmaterialen bij de investering inbegrepen?2023-01-24T15:31:58+00:00
  • Nee, je krijgt vooraf een boodschappenlijst en een lijst met benodigd bakgerei. Voor die laatste som ik ook alternatieven op. Twijfel je of iets van je bakgerei voldoet dan mag je me altijd via mail een vraag hierover stellen. Doe dit ruim voor de workshop zodat je nog op zoek kunt naar een alternatief mocht dit nodig zijn.
Kan ik deze workshop volgen met een voedselallergie of -intolerantie?2023-01-24T15:34:42+00:00
  • In de lekkernijen die we tijdens de workshop maken, zitten gluten en noten en hij is niet volledig plantaardig. Je kunt de workshop zeker volgen en zelf het recept aanpassen. 
Welke bakmaterialen heb ik nodig voor deze workshop?2023-01-31T15:18:29+00:00
  • bakpapier
  • plasticfolie
  • 5 spuitzakken minimaal 50 cm
  • spuitmond Franse ster 17 tands 16 mm
  • spuitmond rond 7 mm
  • spuitmond naar wens (kartel of Saint Honoré)
  • staande tafelmixer of handmixer met garde
  • keukenthermometer
  • crème brûlée-brander (kan ook zonder)
Ik kan deze dag niet, komt er een replay?2023-05-18T18:09:23+00:00

Ja, er komt een replay en die is tot en met december 2023 te bekijken.

Uitverkocht!

Titel

Ga naar de bovenkant