Anouk Glaudemans

Organisator

Anouk Glaudemans
Email
info@anoukbaktdoor.nl
Categorie

Datum

18 apr 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 13:00

Kosten

€50,00

Online workshop gezond(er) bakken

18 april van 10.00-13.00 uur

‘Als je meedoet met deze online workshop dan maak jij je gezondere tussendoortjes voortaan zelf!’

Je loopt door de supermarkt want de tussendoortjes zijn op, het vliegt thuis de kasten uit. Snoeptomaatjes, komkommers, druiven en allerlei andere groenten en fruit heb je al in je winkelmandje, maar je zoekt ook nog wat andere dingen. Aangekomen bij het gangpad met de Liga’s en Sultana’s zie je zo veel verschillende soorten koeken en mueslirepen. Vaak pak je dezelfde reep, want iedereen in huis heeft zo zijn favoriet. Jij wilt echter een keer iets anders, eigenlijk ook het liefst wat gezonder met niet al te veel toegevoegde suikers, maar wel voedzaam. Zeker ook voor je gezinsleden met al hun sportactiviteiten naast school en werk.

Je twijfelt tussen die ene mueslireep en die andere, hoeveel suikers zitten daar nu in? Je ziet veel voorverpakte koeken liggen en zoals altijd liggen de Liga’s recht in het midden voor het grijpen. Die fruitbakjes vullen voor school en werk lukt nog wel, maar die andere tussendoortjes koop je vaak kant en klaar. Hoe ga je daar nu eens variatie in aanbrengen? Je vindt suikers niet verkeerd, maar gebruikt liever de natuurlijke suikers.

Zo’n voorverpakte koek of reep is makkelijk. Ze liggen in je kast en iedereen neemt mee wat hij of zij nodig heeft. Jij realiseert je alleen steeds vaker dat je niet goed weet wat er in zo’n reep zit en je leest allerlei berichten over de vele suikers die we ongemerkt binnen krijgen. Af en toe zo’n reep of koek als tussendoortje vind je geen probleem, maar iedere dag heb je liever niet.

Op je werk zie je collega’s met lunchbakjes gevuld met verschillende zelfgemaakte lekkernijen. Bananenbrood, worteltaart, dadelkoekjes. Het ziet er zo leuk uit en je vraagt je af hoeveel werk het is. Je voelt dat jij als thuisbakker dit ook kan, je hebt het alleen nog nooit gedaan en weet daardoor niet zo goed hoe het moet. Je wilt het een keer proberen, maar hebt geen idee waar je moet beginnen. Je ziet op tegen de aanschaf van de ingrediënten. Je hebt wel eens eerder een recept voor bananenbrood of een mueslireep gemaakt, maar dan bleef je steeds zitten met ingrediënten zoals havervlokken of lijnzaad waar je vervolgens weer niets mee deed.

Die ene keer dat je die verantwoorde snacks zelf maakte, waren ze de volgende dag al minder mals. Soms zelfs al een beetje een baksteen geworden. Moet je dit dan dagelijks vers maken, vraag je je af? Daar heb je toch helemaal geen tijd voor? Hoe doen anderen dit toch?

ONLINE WORKSHOP GEZOND(ER) BAKKEN

18 april van 10.00-13.00 uur

‘Als je meedoet met deze online workshop dan maak jij je gezondere tussendoortjes voortaan zelf!’

Je loopt door de supermarkt want de tussendoortjes zijn op, het vliegt thuis de kasten uit. Snoeptomaatjes, komkommers, druiven en allerlei andere groenten en fruit heb je al in je winkelmandje, maar je zoekt ook nog wat andere dingen. Aangekomen bij het gangpad met de Liga’s en Sultana’s zie je zo veel verschillende soorten koeken en mueslirepen. Vaak pak je dezelfde reep, want iedereen in huis heeft zo zijn favoriet. Jij wilt echter een keer iets anders, eigenlijk ook het liefst wat gezonder met niet al te veel toegevoegde suikers, maar wel voedzaam. Zeker ook voor je gezinsleden met al hun sportactiviteiten naast school en werk.

Je twijfelt tussen die ene mueslireep en die andere, hoeveel suikers zitten daar nu in? Je ziet veel voorverpakte koeken liggen en zoals altijd liggen de Liga’s recht in het midden voor het grijpen. Die fruitbakjes vullen voor school en werk lukt nog wel, maar die andere tussendoortjes koop je vaak kant en klaar. Hoe ga je daar nu eens variatie in aanbrengen? Je vindt suikers niet verkeerd, maar gebruikt liever de natuurlijke suikers.

Zo’n voorverpakte koek of reep is makkelijk. Ze liggen in je kast en iedereen neemt mee wat hij of zij nodig heeft. Jij realiseert je alleen steeds vaker dat je niet goed weet wat er in zo’n reep zit en je leest allerlei berichten over de vele suikers die we ongemerkt binnen krijgen. Af en toe zo’n reep of koek als tussendoortje vind je geen probleem, maar iedere dag heb je liever niet.

Op je werk zie je collega’s met lunchbakjes gevuld met verschillende zelfgemaakte lekkernijen. Bananenbrood, worteltaart, dadelkoekjes. Het ziet er zo leuk uit en je vraagt je af hoeveel werk het is. Je voelt dat jij als thuisbakker dit ook kan, je hebt het alleen nog nooit gedaan en weet daardoor niet zo goed hoe het moet. Je wilt het een keer proberen, maar hebt geen idee waar je moet beginnen. Je ziet op tegen de aanschaf van de ingrediënten. Je hebt wel eens eerder een recept voor bananenbrood of een mueslireep gemaakt, maar dan bleef je steeds zitten met ingrediënten zoals havervlokken of lijnzaad waar je vervolgens weer niets mee deed. 

Die ene keer dat je die verantwoorde snacks zelf maakte, waren ze de volgende dag al minder mals. Soms zelfs al een beetje een baksteen geworden. Moet je dit dan dagelijks vers maken, vraag je je af? Daar heb je toch helemaal geen tijd voor? Hoe dan anderen dit toch?

Hoe zou het zijn als…

  • jij de tussendoortjes voor op je werk voortaan zelf maakt, zodat je weet wat erin zit en wat je eet.

  • jij tussendoortjes maakt zonder geraffineerde suikers, juist gezoet met fruit of groenten.

  • jij tussendoortjes maakt die voedzaam zijn.

  • jij weet hoe je tussendoortjes kunt voorbereiden, invriezen en weer ontdooien zodat je vooruit kunt maken en altijd een vers zelfgemaakt tussendoortje hebt.

  • jij de broodtrommels van je kinderen of partner weet te vullen met gezondere tussendoortjes.

  • jij niet langer je winkelmandje vol met kant en klare tussendoortjes vult.

  • jij nieuwe baktechnieken leert zodat je uit je comfortzone stapt en nieuwe recepten probeert.

  • jij weet wat je nog meer met bijvoorbeeld lijnzaad, havermout of dadels kunt maken, zodat deze ingrediënten niet ongebruikt in je keukenkasten blijven liggen.

Doe mee met de

online workshop Gezond(er) bakken

Op 18 april van 10.00-13.00 uur

Maar hoe werkt dat dan?

Vanuit jouw en mijn keuken gaan we aan de slag. De boodschappenlijst met ingrediënten krijg je van tevoren toegestuurd zodat je precies weet wat je in huis moet halen, wat je afgewogen klaar moet hebben staan en wat je eventueel al als kleine voorbereiding gedaan moet hebben voordat de workshop start.

Tijdens de workshop neem je je laptop mee de keuken in en zie je mij op het beeldscherm. Stap voor stap bereiden we samen het recept. Direct na afloop van de workshop ontvang je per mail de recepten met de bereidingswijze, dus tijdens de workshop kun je je aandacht volledig richten op het bakken en hoef je niet alle stappen mee te schrijven. Ik adviseer je wel om aantekeningen te maken van handige tips die ik tussendoor deel. Binnen 24 uur na de workshop ontvang je ook de replay die tot en met december 2023 te bekijken is. 

Omdat ik het zó leuk vind om met jou aan de bak te gaan, voeg ik ook bij deze workshop een extra element toe. Zie het als de kers op de taart. Ik ga je laten zien hoe ik mijn favoriete ontbijtjes en lunches maak met overnight oats, warme havermout en kwark/yoghurt. Laat je door mij meenemen in mijn ontbijt- en lunchroutine. Natuurlijk krijg je van dit extra onderdeel de recepten met de bereiding. Je hebt het mij dan al tijdens de workshop stap voor stap zien doen en er je vragen over kunnen stellen. Een betere voorbereiding kun je je niet wensen.

Aan het einde van deze fantastische online workshop heb jij…

  • 12 chocolade bliss balls, 1 heerlijk bananenbrood, 6 ontbijtmuffins en een pot granola.

  • je vriezer vol tussendoortjes voor de komende 2 weken.

  • je bakvaardigheden met betrekking tot bakken met natuurlijke suikers uitgebreid zodat je de tussendoortjes van jezelf, je partner en/of kinderen voortaan zelf maakt, want de recepten, volledig stap voor stap uitgeschreven zijn na de workshop in jouw bezit.

  • basisrecepten waarmee je volop kunt gaan variëren en experimenteren.

  • veel baktips gekregen, ook hoe je sommige tussendoortjes plantaardig maakt. Ik doe immers alles voor en je mag tussendoor steeds vragen stellen.

  • inspiratie gekregen voor voedzame tussendoortjes, ontbijt- en lunchrecepten.

  • hard gewerkt, gelachen en een flinke berg afwas! Dus schakel die hulptroepen maar weer in om alles schoon in de kasten te krijgen. Ze helpen graag in ruil voor goed gevulde lunchtrommeltjes.

Investering voor deze 3 uur durende online workshop is €50,-

Tevreden klanten over andere online workshops van Anouk

‘Wij hebben met mijn familie en schoonfamilie een online bakworkshop gevolgd bij Anouk. Vanwege corona konden we niet bij elkaar komen, maar we konden wél samen bakken: ieder in de eigen keuken. We konden elkaar allemaal zien op het scherm. Anouk begeleidde ons duidelijk door alle stappen heen, ook voor mijn neefjes en nichtjes was het goed te volgen. Anouks enthousiasme werkt aanstekelijk. Ze legt alles vol plezier maar rustig uit. Ze zorgde ook voor een ‘samen’ gevoel. Het was geen eenrichtingsverkeer. Er was juist veel interactie. Behalve leerzaam en toegankelijk was de workshop heel gezellig. En de resultaten waren om op te eten. Ik kijk ernaar uit om weer een online workshop bij Anouk te volgen.’

Linda

‘Al meer dan 1 online workshop gedaan en kijken er naar uit om er nog te volgen. Is heel duidelijk uitgelegd en gaat niet te snel. Als er vragen zijn krijg je steeds duidelijk antwoord. Dus ook Belgen kunnen het volgen hihi.’

Lindsey en dochter Rayna

‘Ik heb meegedaan aan een online workshop tartelettes bakken. Heel fijn was de informatiefolder vooraf waarin alle benodigde ingrediënten vermeld stonden. Ook hele fijne gouden tips zoals het gebruiken van een cupcakevorm. De workshop was makkelijk te volgen en vooral ook leuk om te zien en mee te bakken. Alles werd duidelijk uitgelegd en vragen konden constant gesteld worden en werden ook in begrijpelijke taal beantwoord. Ik vond het een hele fijne ervaring en zou het graag nog eens doen!’

Rixt

FAQ’S

Kan ik ook meedoen als ik geen laptop heb?2023-01-24T15:29:16+00:00
  • Je kunt de online workshop zeker volgen via je tablet of telefoon. Het scherm waarop je mij en mijn handelingen ziet is dan kleiner.
Kom ik tijdens de workshop in beeld?2023-01-24T15:30:54+00:00
  • Ik vraag iedereen om zijn camera aan te zetten, want dat is wel zo gezellig, maar je bent altijd vrij om de camera uit te zetten als je niet in beeld wilt. Ik vraag je om jezelf op ‘mute’ te zetten, want al die keukengeluiden uit iedere keuken leiden erg af. Vragen mag je stellen in de chat, er is een moderator die ze aan mij doorspeelt. Mocht het nodig zijn om mondeling je vraag toe te lichten, dan nodig ik je zeker uit om je microfoon even aan te zetten.
Is deze workshop geschikt voor iedereen, ongeacht zijn of haar bakniveau?2023-01-24T15:30:47+00:00
  • Mijn motto is dat iedereen kan bakken, als je maar de juiste spullen in huis haalt en een recept stap voor stap maakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik jou stap voor stap mee kan nemen en je een lekker en mooi resultaat neer gaat zetten. Al zo’n 1000 mensen gingen je voor: man en vrouw, ervaren en onervaren bakkers, nationaal en internationaal. We hebben zelfs speciale ouder-kind workshops gedaan.
Moet ik live meebakken of kan ik de lekkernijen ook later maken?2023-04-05T11:31:46+00:00
  • Niets moet en heel veel mag. Vind jij het fijn om eerst te kijken en de lekkernijen op een later moment te bakken dan kan dat prima. Wil jij live meebakken, zorg dan dat je alle voorbereidingen, die beschreven worden in de mail, gedaan hebt en dan help ik je stap voor stap door de verschillende onderdelen heen.
Hoe hoog ligt het tempo tijdens de workshop?2023-04-05T11:33:18+00:00
  • Zeker niet zo hoog als tijdens het bakken in de tent van Heel Holland Bakt. Het is hard werken, maar ik pas mijn tempo aan en check regelmatig of iedereen nog mee kan komen. Als je je camera aanzet, zie ik je in de keuken bezig en dat is voor mij een mooie check om te zien hoe ver iedereen is.
Zitten de ingrediënten en de bakmaterialen bij de investering inbegrepen?2023-01-24T15:31:58+00:00
  • Nee, je krijgt vooraf een boodschappenlijst en een lijst met benodigd bakgerei. Voor die laatste som ik ook alternatieven op. Twijfel je of iets van je bakgerei voldoet dan mag je me altijd via mail een vraag hierover stellen. Doe dit ruim voor de workshop zodat je nog op zoek kunt naar een alternatief mocht dit nodig zijn.
Welke bakmaterialen heb ik nodig voor deze workshop?2023-03-28T06:20:48+00:00
  • bakpapier
  • hakmolentje of keukenmachine
  • siliconenvorm voor zes muffins of een muffinblik (gebruik dan ook muffin papiertjes)
  • cakeblik van 26-30 cm
Kan ik deze workshop volgen met een voedselallergie of -intolerantie?2023-01-24T15:34:42+00:00
  • In de lekkernijen die we tijdens de workshop maken, zitten gluten en noten en hij is niet volledig plantaardig. Je kunt de workshop zeker volgen en zelf het recept aanpassen. 
Ik kan deze dag niet, komt er een replay?2023-05-18T18:09:23+00:00

Ja, er komt een replay en die is tot en met december 2023 te bekijken.

Uitverkocht!

Titel

Ga naar de bovenkant