- Je kunt de online workshop zeker volgen via je tablet of telefoon. Het scherm waarop je mij en mijn handelingen ziet is dan kleiner.

Online workshop Sloffendeeg en vullingen
23 mei van 19.00-22.00 uur
‘Als je meedoet met deze online workshop dan staan er bij de volgende verjaardag de lekkerste sloffen op tafel!’
De volgende verjaardag is bijna daar. Jij bakt altijd jouw signatuur appeltaart, dat is ieders favoriet. Vorig jaar maakte je ook nog een aardbeienslof met room en verse aardbeien. Je had zo je best gedaan, maar de smaak leek in de verste verte niet op de aardbeienslof van de bakker. De sloffenbodem was veel te hard en je kreeg hem met moeite gesneden. De bodem brak gewoon onder je mes en de vulling gleed daardoor gedeeltelijk weg. Het smaakte er niet minder om, maar jij baalde want je wilt dat jouw taart er na het aansnijden nog steeds appetijtelijk uit ziet. Voor deze verjaardag overweeg je een kant en klare mix voor sloffendeeg.
Daarnaast wilde de banketbakkersroom voor de vulling ook niet zo goed lukken. Je krijgt steeds klontjes of een velletje. Met de kant en klare mix voor banketbakkersroom bereik je meestal een iets beter resultaat. Maar jij vindt jezelf een goede thuisbakker en die moet toch zelf banketbakkersroom of amandelspijs kunnen maken, zonder kant en klare mix?
Soms zie je een slof gedecoreerd met mousse en vers fruit en dat lijkt je ook lekker om een keer te maken. Terwijl je dit zegt tegen jezelf zie je het beeld van je laatste poging tot het maken van verse mousse weer op je netvlies en de moed zakt je in de schoenen. Wat als het weer niet opstijft en de mousse als vla van je taart afloopt? Je neigt voor deze verjaardagstaart weer naar een poedermix ook al vind je de mousse dan chemisch smaken.
Anderen variëren volop met hun sloffen, dat zie je op sociale media. Dan weer een aardbeienslof met room, dan eentje met gebakken appeltjes en laatst zag je er een met een citroenvulling en van dat sierlijke eiwitschuim erop. Het leek wel een donzige wolk, zo zacht zag het eruit. Eenmaal afgebrand vind je het schuim nog lekkerder. Het doet je denken aan geroosterde marshmallows. Eiwitschuim lijkt je moeilijk, want iedereen zegt altijd dat het zo snel kan inzakken.
Als je alleen al denkt aan je laatste pogingen dat je met nieuwe recepten aan de slag ging, de uren die je in de keuken hebt gestaan en de chaos die achterbleef, dan heb je al geen zin meer om überhaupt aan de taarten voor de komende verjaardag te beginnen. Het geeft meer stress dan plezier. Je plan was om eens een keer iets nieuws te proberen en alles zelf te maken zonder kant en klare mix. Toch heb je het maken van nieuwe recepten met voor jou onbekende technieken al eerder alleen geprobeerd. Het wordt nooit zoals op het plaatje en er gaat altijd wel iets mis. Misschien ga je toch maar weer jouw vertrouwde appeltaart op tafel zetten. Je hebt immers ook nog cadeautjes te kopen en een huis te versieren.
ONLINE WORKSHOP SLOFFEN EN VULLINGEN
23 mei van 19.00-22.00 uur
‘Als je meedoet met deze online workshop dan staan er bij de volgende verjaardag de lekkerste sloffen op tafel!’
De volgende verjaardag is bijna daar. Jij bakt altijd jouw signatuur appeltaart, dat is ieders favoriet. Vorig jaar maakte je ook nog een aardbeienslof met room en verse aardbeien. Je had zo je best gedaan, maar de smaak leek in de verste verte niet op de aardbeienslof van de bakker. De sloffenbodem was veel te hard en je kreeg hem met moeite gesneden. De bodem brak gewoon onder je mes en de vulling gleed daardoor gedeeltelijk weg. Het smaakte er niet minder om, maar jij baalde want je wilt dat jouw taart er na het aansnijden nog steeds appetijtelijk uit ziet. Voor deze verjaardag overweeg je een kant en klare mix voor sloffendeeg.
Daarnaast wilde de banketbakkersroom voor de vulling ook niet zo goed lukken. Je krijgt steeds klontjes of een velletje. Met de kant en klare mix voor banketbakkersroom bereik je meestal een iets beter resultaat. Maar jij vindt jezelf een goede thuisbakker en die moet toch zelf banketbakkersroom of amandelspijs kunnen maken, zonder kant en klare mix?
Soms zie je een slof gedecoreerd met mousse en vers fruit en dat lijkt je ook lekker om een keer te maken. Terwijl je dit zegt tegen jezelf zie je het beeld van je laatste poging tot het maken van verse mousse weer op je netvlies en de moed zakt je in de schoenen. Wat als het weer niet opstijft en de mousse als vla van je taart afloopt? Je neigt voor deze verjaardagstaart weer naar een poedermix ook al vind je de mousse dan chemisch smaken.
Anderen variëren volop met hun sloffen, dat zie je op sociale media. Dan weer een aardbeienslof met room, dan eentje met gebakken appeltjes en laatst zag je er een met een citroenvulling en van dat sierlijke eiwitschuim erop. Het leek wel een donzige wolk, zo zacht zag het eruit. Eenmaal afgebrand vind je het schuim nog lekkerder. Het doet je denken aan geroosterde marshmallows. Eiwitschuim lijkt je moeilijk, want iedereen zegt altijd dat het zo snel kan inzakken.
Als je alleen al denkt aan je laatste pogingen dat je met nieuwe recepten aan de slag ging, de uren die je in de keuken hebt gestaan en de chaos die achterbleef, dan heb je al geen zin meer om überhaupt aan de taarten voor de komende verjaardag te beginnen. Het geeft meer stress dan plezier. Je plan was om eens een keer iets nieuws te proberen en alles zelf te maken zonder kant en klare mix. Toch heb je het maken van nieuwe recepten met voor jou onbekende technieken al eerder alleen geprobeerd. Het wordt nooit zoals op het plaatje en er gaat altijd wel iets mis. Misschien ga je toch maar weer jouw vertrouwde appeltaart op tafel zetten. Je hebt immers ook nog cadeautjes te kopen en een huis te versieren.
Hoe zou het zijn als…
Doe mee met de online
workshop Sloffendeeg en vullingen
Op 23 mei van 19.00-22.00 uur
Maar hoe werkt dat dan?
Vanuit jouw en mijn keuken gaan we aan de slag. De boodschappenlijst met ingrediënten krijg je van tevoren toegestuurd zodat je precies weet wat je in huis moet halen, wat je afgewogen klaar moet hebben staan en wat je eventueel al als kleine voorbereiding gedaan moet hebben voordat de workshop start.
Tijdens de workshop neem je je laptop mee de keuken in en zie je mij op het beeldscherm. Stap voor stap bereiden we samen het recept. Omdat sommige onderdelen een langere bereidingstijd kennen, kan het zijn dat je het laatste stukje decoreren van de taart afmaakt als de workshop voorbij is. Natuurlijk heb ik je dan tijdens de workshop al lang en breed laten zien hoe het moet.
Direct na afloop van de workshop ontvang je per mail de recepten met de bereidingswijze, dus tijdens de workshop kun je je aandacht volledig richten op het bakken en hoef je niet alle stappen mee te schrijven. Ik adviseer je wel om aantekeningen te maken van handige tips die ik tussendoor deel. Binnen 24 uur na de workshop ontvang je ook de replay die tot en met december 2023 te bekijken is.
Omdat ik het zó leuk vind om met jou aan de bak te gaan, voeg ik ook bij deze workshop iets extra’s toe. Zie het als de kers op de taart. We bakken samen 2 sloffen en ik ga je nog 2 andere sloffen laten zien, zodat jij na deze workshop inspiratie hebt voor 4 verschillende sloffen. Eigenlijk nog voor meer, want je gaat merken dat je met goede basisrecepten eindeloos kunt variëren. Natuurlijk krijg je van deze extra sloffen de recepten met de bereiding. Je hebt het mij dan al tijdens de workshop stap voor stap zien doen en er je vragen over kunnen stellen. Een betere voorbereiding kun je je niet wensen.
Tevreden klanten over andere online workshops van Anouk
‘Ik heb meegedaan aan een online workshop tartelettes bakken. Heel fijn was de informatiefolder vooraf waarin alle benodigde ingrediënten vermeld stonden. Ook hele fijne gouden tips zoals het gebruiken van een cupcakevorm. De workshop was makkelijk te volgen en vooral ook leuk om te zien en mee te bakken. Alles werd duidelijk uitgelegd en vragen konden constant gesteld worden en werden ook in begrijpelijke taal beantwoord. Ik vond het een hele fijne ervaring en zou het graag nog eens doen!’
‘Wij hebben met mijn familie en schoonfamilie een online bakworkshop gevolgd bij Anouk. Vanwege corona konden we niet bij elkaar komen, maar we konden wél samen bakken: ieder in de eigen keuken. We konden elkaar allemaal zien op het scherm. Anouk begeleidde ons duidelijk door alle stappen heen, ook voor mijn neefjes en nichtjes was het goed te volgen. Anouks enthousiasme werkt aanstekelijk. Ze legt alles vol plezier maar rustig uit. Ze zorgde ook voor een ‘samen’ gevoel. Het was geen eenrichtingsverkeer. Er was juist veel interactie. Behalve leerzaam en toegankelijk was de workshop heel gezellig. En de resultaten waren om op te eten. Ik kijk ernaar uit om weer een online workshop bij Anouk te volgen.’
‘Al meer dan 1 online workshop gedaan en kijken er naar uit om er nog te volgen. Is heel duidelijk uitgelegd en gaat niet te snel. Als er vragen zijn krijg je steeds duidelijk antwoord. Dus ook Belgen kunnen het volgen hihi.’
FAQ’S
- Ik vraag iedereen om zijn camera aan te zetten, want dat is wel zo gezellig, maar je bent altijd vrij om de camera uit te zetten als je niet in beeld wilt. Ik vraag je om jezelf op ‘mute’ te zetten, want al die keukengeluiden uit iedere keuken leiden erg af. Vragen mag je stellen in de chat, er is een moderator die ze aan mij doorspeelt. Mocht het nodig zijn om mondeling je vraag toe te lichten, dan nodig ik je zeker uit om je microfoon even aan te zetten.
- Mijn motto is dat iedereen kan bakken, als je maar de juiste spullen in huis haalt en een recept stap voor stap maakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik jou stap voor stap mee kan nemen en je een lekker en mooi resultaat neer gaat zetten. Al zo’n 1000 mensen gingen je voor: man en vrouw, ervaren en onervaren bakkers, nationaal en internationaal. We hebben zelfs speciale ouder-kind workshops gedaan.
- Niets moet en heel veel mag. Vind jij het fijn om eerst te kijken en de lekkernijen op een later moment te bakken dan kan dat prima. Wil jij live meebakken, zorg dan dat je alle voorbereidingen, die beschreven worden in de mail, gedaan hebt en dan help ik je stap voor stap door de verschillende onderdelen heen.
- Zeker niet zo hoog als tijdens het bakken in de tent van Heel Holland Bakt. Het is hard werken, maar ik pas mijn tempo aan en check regelmatig of iedereen nog mee kan komen. Als je je camera aanzet, zie ik je in de keuken bezig en dat is voor mij een mooie check om te zien hoe ver iedereen is.
- Nee, je krijgt vooraf een boodschappenlijst en een lijst met benodigd bakgerei. Voor die laatste som ik ook alternatieven op. Twijfel je of iets van je bakgerei voldoet dan mag je me altijd via mail een vraag hierover stellen. Doe dit ruim voor de workshop zodat je nog op zoek kunt naar een alternatief mocht dit nodig zijn.
- 2 sloffenringen van 24 cm en/of 2 taartringen met diameter 20 cm (kleiner kan ook)
- hakmolentje of keukenmachine
- staande tafelmixer of handmixer
- staafmixer (kan ook zonder)
- plasticfolie
- bakpapier
- spuitzakken
- deegroller
- acetaatfolie minimaal 5 cm breed (kan evt. ook met bakpapier)
- keukenthermometer
- In de lekkernijen die we tijdens de workshop maken, zitten gluten, lactose of noten. Je kunt de workshop zeker volgen en (later) zelf het recept aanpassen.
Ja, er komt een replay en die is tot en met december 2023 te bekijken.