Anouk Glaudemans

Organisator

Anouk Glaudemans
Email
info@anoukbaktdoor.nl
Categorie

Datum

05 apr 2023
Verlopen!

Tijd

19:00 - 22:00

Kosten

€50,00

Online workshop tartelettes en vullingen avond

5 april van 19.00-22.00 uur

‘Als je meedoet met deze live online workshop dan gaan die tartelettes gegarandeerd lukken!’

Lopend door je favoriete stad, kijk je graag bij de bakker in de etalage. Die prachtige tartelettes met verschillende vullingen kijken je aan. Op de kaartjes staan de lekkerste smaken. Je hart bonst ervan en je ogen stralen. Als dit nu toch eens zou lukken vanuit jouw eigen keuken.

Het bereiden van zanddeeg bezorgt je de zenuwen. Hoe weet je nu hoe lang je moet kneden? In de recepten staat het zo makkelijk beschreven: zorg dat de boter goed koud is, alle ingrediënten behalve het ei kneden tot een kruimeldeeg (wat dat dan ook mag zijn!), dan een beetje ei erbij maar niet te veel (wat is te veel?), kneden totdat het deeg een samenhangend geheel wordt en ga zo maar door. 

Dan het deeg laten koelen en vervolgens de tarteletteringen fonceren. Jij denkt: fonceren? Wat is dan nu weer. Je steekt een stuk deeg uit met een uitsteker en legt het in de tartelettering. Te klein. Deeg opnieuw kneden en uitrollen en een iets grotere plak deeg uitsteken. Je legt het op de tartelettering en nu? Hoe krijg je het er strak in? Je duwt en vormt wat en je deeg scheurt. Balen! Weer opnieuw uitrollen?

Jij bent geen onervaren thuisbakker, maar dat fonceren heb je nog niet in de vingers. Zouden er nog meer manieren zijn om de tarteletteringen te bekleden met deeg?

Mooi bij tartelettes is natuurlijk als ze allemaal even netjes bekleed, strak bij de randen afgesneden en egaal bruin gebakken zijn. Allemaal even groot en strak ziet er super sjiek uit om te presenteren aan je visite. Je snapt ook wel dat een patissier een geoefende hand heeft, dus dat is niet het niveau wat je voor ogen hebt, maar bij jou is het soms alsof het deeg in de ring gepropt is. Jouw tartelettes bevatten scheuren en de randen rafelen en brokkelen af. 

Als je dan weer bij die bakker in de etalage kijkt en al die verschillende vullingen ziet, dan lijkt het alsof sommige vullingen zijn meegebakken en andere tartelettes juist na het bakken gevuld zijn. Je weet niet zo goed wat dan het verschil in bakken is. Is er überhaupt een verschil in bakken?

Waar te beginnen met vullingen? Je wilt niet weer aan de slag met mousse, chocolade ganache of Zwitserse room. Er is zoveel mogelijk dat je niet kunt kiezen.

Als je alleen al denkt aan de laatste pogingen dat je met nieuwe recepten aan de slag ging, de uren die je in de keuken hebt gestaan en de chaos die achterbleef, dan heb je al geen zin meer om überhaupt aan zoiets als tartelettes te beginnen. Zeker niet alleen. Het geeft meer stress dan plezier. 

LIVE ONLINE WORKSHOP TARTELETTES EN VULLINGEN

5 april van

19.00-22.00 uur

‘Als je meedoet met deze live online workshop dan gaan die tartelettes gegarandeerd lukken!’

Lopend door je favoriete stad, kijk je graag bij de bakker in de etalage. Die prachtige tartelettes met verschillende vullingen kijken je aan. Op de kaartjes staan de lekkerste smaken. Je hart bonst ervan en je ogen stralen. Als dit nu toch eens zou lukken vanuit jouw eigen keuken.

Het bereiden van zanddeeg bezorgt je de zenuwen. Hoe weet je nu hoe lang je moet kneden? In de recepten staat het zo makkelijk beschreven: zorg dat de boter goed koud is, alle ingrediënten behalve het ei kneden tot een kruimeldeeg (wat dat dan ook mag zijn!), dan een beetje ei erbij maar niet te veel (wat is te veel?), kneden totdat het deeg een samenhangend geheel wordt en ga zo maar door. 

Dan het deeg laten koelen en vervolgens de tarteletteringen fonceren. Jij denkt: fonceren? Wat is dan nu weer. Je steekt een stuk deeg uit met een uitsteker en legt het in de tartelettering. Te klein. Deeg opnieuw kneden en uitrollen en een iets grotere plak deeg uitsteken. Je legt het op de tartelettering en nu? Hoe krijg je het er strak in? Je duwt en vormt wat en je deeg scheurt. Balen! Weer opnieuw uitrollen?

Jij bent geen onervaren thuisbakker, maar dat fonceren heb je nog niet in de vingers. Zouden er nog meer manieren zijn om de tarteletteringen te bekleden met deeg?

Mooi bij tartelettes is natuurlijk als ze allemaal even netjes bekleed, strak bij de randen afgesneden en egaal bruin gebakken zijn. Allemaal even groot en strak ziet er super sjiek uit om te presenteren aan je visite. Je snapt ook wel dat een patissier een geoefende hand heeft, dus dat is niet het niveau wat je voor ogen hebt, maar bij jou is het soms alsof het deeg in de ring gepropt is. Jouw tartelettes bevatten scheuren en de randen rafelen en brokkelen af. 

Als je dan weer bij die bakker in de etalage kijkt en al die verschillende vullingen ziet, dan lijkt het alsof sommige vullingen zijn meegebakken en andere tartelettes juist na het bakken gevuld zijn. Je weet niet zo goed wat dan het verschil in bakken is. Is er überhaupt een verschil in bakken?

Waar te beginnen met vullingen? Je wilt niet weer aan de slag met mousse, chocolade ganache of Zwitserse room. Er is zoveel mogelijk dat je niet kunt kiezen.

Als je alleen al denkt aan de laatste pogingen dat je met nieuwe recepten aan de slag ging, de uren die je in de keuken hebt gestaan en de chaos die achterbleef, dan heb je al geen zin meer om überhaupt aan zoiets als tartelettes te beginnen. Zeker niet alleen. Het geeft meer stress dan plezier.

Hoe zou het zijn als…

  • jij zanddeeg voor tartelettes goed bereidt.

  • jij tartelettes blind en met vulling bakt.

  • jij tartelettes feestelijk decoreert.

  • jij je scala aan basisrecepten hebt uitgebreid met een recept voor zanddeeg en verschillende vullingen zodat je vanaf nu zelf smaakcombinaties weet te maken en durft te gaan experimenteren.

  • jij een recept dat al meerdere keren is mislukt, succesvol bakt en decoreert.

  • jij uit je comfortzone van vertrouwde recepten stapt en het bakken van nieuwe recepten en technieken aandurft zodat je niet steeds teruggrijpt op de voor jou vertrouwde succesnummers.

Doe mee met de live online

workshop Tartelettes en vullingen

op 5 april van 19.00-22.00

Maar hoe werkt dat dan?

Vanuit jouw en mijn keuken gaan we aan de slag. De boodschappenlijst met ingrediënten krijg je van tevoren toegestuurd zodat je precies weet wat je in huis moet halen, wat je afgewogen klaar moet hebben staan en wat je eventueel al als kleine voorbereiding gedaan moet hebben voordat de workshop start.

Tijdens de workshop neem je je laptop mee de keuken in en zie je mij op het beeldscherm. Stap voor stap bereiden we samen het recept. Omdat sommige onderdelen een langere bereidingstijd kennen, kan het zijn dat je het laatste stukje vullen of decoreren van de tartelettes afmaakt als de workshop voorbij is. Natuurlijk heb ik je dan tijdens de workshop al lang en breed laten zien hoe het moet.

Direct na afloop van de workshop ontvang je per mail de recepten met de bereidingswijze, dus tijdens de workshop kun je je aandacht volledig richten op het bakken en hoef je niet alle stappen mee te schrijven. Ik adviseer je wel om aantekeningen te maken van handige tips die ik tussendoor deel. 

Omdat ik het zó leuk vind om met jou aan de bak te gaan, voeg ik ook bij deze workshop iets extra’s toe. Ik laat zien hoe je appelroosjes maakt, zodat jij na deze workshop een leuke nieuwe en simpel uit te voeren decoratietechniek kunt toevoegen aan je bakvaardigheden. Natuurlijk krijg je van dit extra onderdeel het recept met de bereiding. Je hebt het mij dan al tijdens de workshop stap voor stap zien doen en er je vragen over kunnen stellen. Een betere voorbereiding kun je je niet wensen.

Aan het einde van deze fantastische online workshop heb jij…

  • je bakvaardigheden uitgebreid en maak je zanddeeg, appelroosjes, clafoutiscrème en notenkaramel voortaan zelf. 

  • tarteletteringen strak gefonceerd.

  • tartelettes blind en met vulling gebakken.

  • 12 tartelettes in de smaken: appel, kers met kokos en gezouten notenkaramel.

  • gezien hoe ik appelroosjes voor decoratie maak.

  • veel baktips en inspiratie gekregen. Ik doe immers alles voor en je mag tussendoor steeds vragen stellen.

  • hard gewerkt, gelachen en een flinke berg afwas! Dus schakel die hulptroepen maar alvast in om alles weer schoon in de kast te krijgen. Ze helpen graag in ruil voor het opsnoepen van de restjes op de spatels en in de mengkommen.

Investering voor deze 3 uur durende online workshop is €50,-

Tevreden klanten over andere online workshops van Anouk

‘Het was heel leuk om mee te doen aan de workshop gisteren. Je legt duidelijk uit, herhaalt indien nodig en het tempo is prima. Via de chat vragen stellen is fijn en die worden ook snel beantwoord.’

Constance

‘Ik wilde even zeggen dat ik de workshop enorm leuk vond, goed te volgen. Mijn moeder was enorm enthousiast en verbaasd over deze manier van workshop over hoe het ook kan. Complimenten voor jouw enthousiasme van beide kanten! Mogelijk zie jij mij/ ons vaker want wat vond ik, maar ook zeker wij, het leuk! Ik hoop dat je bepaalde workshops vaker gaat geven en ik tzt naar locatie toe kan. Enorm bedankt Anouk!’

Mirjam

‘De avond is bij iedereen ontzettend positief ontvangen. En ook zeker de verhalen over je belevenissen en je bedrijf. We hebben veel plezier gehad in de keuken en de uitvoering was heel goed te doen voor ook de baknerds onder ons. Kortom voor iedereen een heel geslaagde avond! Bedankt.’

Erika

‘Wat was het leuk vrijdagavond. Ik deed voor het eerst mee, maar vond het erg leuk, ook met de hele groep en de gezellige kletspraatjes van en met je.
Af en toe ging het wat snel, maar tijdens een verhaal van jou kon ik weer inhalen en was ik weer bij. Ook doordat mijn zoon hielp bij de eerste baksels ging het gesmeerd. Hij vond het ook heel erg leuk om te doen. De wasbak was idd een zooi en de vaatwasser propvol. Het ergste heb ik ‘s avonds nog opgeruimd, maar de rest in alle rust zaterdag gedaan. Bedankt ook voor de recepten. Ik heb de eerste zojuist geprint, want het bananenbrood en de ontbijtmuffins zijn hier favoriet. Die ga ik dit weekend denk ik weer maken.’

Danielle

FAQ’S

Kan ik ook meedoen als ik geen laptop heb?2023-04-05T11:29:24+00:00

Je kunt de online workshop zeker volgen via je tablet of telefoon. Het scherm waarop je mij en mijn handelingen ziet is dan kleiner.

Kom ik tijdens de workshop in beeld?2023-04-05T11:29:54+00:00

Ik vraag iedereen om zijn camera aan te zetten, want dat is wel zo gezellig, maar je bent altijd vrij om de camera uit te zetten als je niet in beeld wilt. Ik vraag je om jezelf op ‘mute’ te zetten, want al die keukengeluiden uit iedere keuken leiden erg af. Vragen mag je stellen in de chat, er is een moderator die ze aan mij doorspeelt. Mocht het nodig zijn om mondeling je vraag toe te lichten, dan nodig ik je zeker uit om je microfoon even aan te zetten.

Is deze workshop geschikt voor iedereen, ongeacht zijn of haar bakniveau?2023-04-05T11:30:11+00:00

Mijn motto is dat iedereen kan bakken, als je maar de juiste spullen in huis haalt en een recept stap voor stap maakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik jou stap voor stap mee kan nemen en je een lekker en mooi resultaat neer gaat zetten. Al zo’n 1000 mensen gingen je voor: man en vrouw, ervaren en onervaren bakkers, nationaal en internationaal. We hebben zelfs speciale ouder-kind workshops gedaan. 

Moet ik live meebakken of kan ik het baksel ook later maken?2023-02-27T17:32:49+00:00

Niets moet en heel veel mag. Vindt jij het fijn om eerst te kijken en de baksels op een later moment te bakken dan kan dat prima. Wil jij live meebakken, zorg dan dat je alle voorbereidingen, die beschreven worden in de mail, gedaan hebt en dan help ik je stap voor stap door de verschillende onderdelen heen.

Hoe hoog ligt het tempo tijdens de workshop?2023-02-27T17:33:57+00:00

Zeker niet zo hoog als tijdens het bakken in de tent van Heel Holland Bakt. Het is hard werken, maar ik pas mijn tempo aan en check regelmatig of iedereen nog mee kan komen. Als je je camera aanzet, zie ik je in de keuken bezig en dat is voor mij een mooie check om te zien hoe ver iedereen is.

Zitten de ingrediënten en de bakmaterialen bij de investering inbegrepen?2023-04-05T11:33:49+00:00

Nee, je krijgt vooraf een boodschappenlijst en een lijst met benodigd bakgerei. Voor die laatste som ik ook alternatieven op. Twijfel je of iets van je bakgerei voldoet dan mag je me altijd via mail een vraag hierover stellen. Doe dit ruim voor de workshop zodat je nog op zoek kunt naar een alternatief mocht dit nodig zijn.

Welke bakmaterialen heb ik nodig voor deze workshop?2023-02-27T17:36:56+00:00
  • plasticfolie 
  • deegroller
  • uitsteker met diameter 10 of 11 cm.
  • bakpapier
  • 8 tarteletteringen met diameter 7 of 8 cm. (kan ook met mini quichevormpjes)
  • kwastje om in te vetten
  • keukenthermometer
Kan ik deze workshop volgen met een voedselallergie of -intolerantie?2023-02-27T17:38:09+00:00

In de lekkernijen die we tijdens de workshop maken, zitten gluten, lactose en noten. Je kunt de workshop zeker volgen en (later) zelf het recept aanpassen.

Uitverkocht!

Titel

Ga naar de bovenkant