![[200114 DW] HHB – Fotografie Website_00019](https://anoukbaktdoor.nl/wp-content/uploads/2020/01/200114-DW-HHB-Fotografie-Website_00019.jpg)
WORTELTAART
Bij het zien van worteltaart denken mensen wel eens ‘een taart met groente erin?’. Maar de wortel in de taart zorgt voor een stevige bite, voor zoetigheid en smeuïgheid. Voor mij is het een echte herfst- of wintertaart door de specerijen die je erin verwerkt. De kokosbloesemsuiker in dit recept is te vervangen door bruine (lichte of donkere) basterdsuiker. Ik heb het recept bij gebrek aan tarwebloem ook wel eens gebakken met speltbloem. Niet bang zijn om ingrediënten uit te proberen, zeg ik altijd. Het ergste wat kan gebeuren, is dat er iets mislukt en het niet lekker is om te eten, maar dan heb jij als bakker weer iets geleerd en hoe mooi is dat!
INGREDIENTEN
INSTRUCTIES
NOTITIES
Bewaar de worteltaart afgedekt met (huishoud)folie buiten de koeling, dan is het 3 dagen houdbaar.
Decoreer de bovenkant van de taart met de roomkaascrème als de taart volledig afgekoeld is. Garneer met gebrande pecannoten.
Zit de roomkaascrème op de worteltaart dan moet je de worteltaart in de koeling bewaren. Haal hem dan 20 tot 30 minuten voor het serveren uit de koeling.